Ο σεφ Τζέιμι Όλιβερ ευχαρίστησε μέσω επιστολής τους υπαλλήλους του που έβαλαν «ψυχή και καρδιά στα εστιατόριά» του, λέγοντάς τους ταυτόχρονα πως έχουν μείνει πλέον άνεργοι. 

 

Στην επιστολή του ο διάσημος Βρετανός σεφ σημειώνει ότι ενημερώθηκε για την κατάρρευση της επιχείρησης την ίδια μέρα που το έμαθαν και οι υπάλληλοι, σύμφωνα με την Mirror που την δημοσίευσε. Κάποιοι υπάλληλοι ανακάλυψαν ότι έμειναν άνεργοι μέσω της επιστολής που έλαβαν στα μέιλ τους.

 

Ο Τζέιμι Όλιβερ ενημέρωσε τέλος, τους μέχρι πρότινος υπαλλήλους του ότι θα πληρωθούν κανονικά για όλες τις ημέρες που εργάστηκαν ενώ ευχήθηκε σε όσους έχασαν τη δουλειά τους «όλη την τύχη του κόσμου».

 

Ο διάσημος Βρετανός σεφ ανακοίνωσε την Τρίτη την πτώχευση των εστιατορίων του στη Βρετανία, μια εξέλιξη που οδηγεί στην κατάργηση 1.000 θέσεων εργασίας. Τα εστιατόρια τέθηκαν υπό διαχείριση -μια μορφή προστασίας από τους δανειστές. Το δικηγορικό γραφείο KPMG, που όρισε ο όμιλος Όλιβερ ως διαχειριστές θα αναζητούσε έναν ή αρκετούς αγοραστές για την εξαγορά όλης της εμπορικής επιχείρησης ή μέρους αυτής. Ωστόσο, λίγο μετά την ανακοίνωση για την πτώχευση, το KPMG ανακοίνωσε ότι 22 από τα 25 εστιατόρια κλείνουν αμέσως και οριστικά.

 

«Είμαι συντετριμμένος από την πτώχευση των εστιατορίων μας στη Βρετανία», έγραψε ο σεφ στο Twitter. «Είμαι πολύ λυπημένος με αυτό που συμβαίνει και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους μας και τους προμηθευτές μας που δόθηκαν ψυχή τε και σώματι σε αυτή τη δραστηριότητα τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια», πρόσθεσε. 

 


Από την πλευρά του το KPMG εξήγησε πως το κλείσιμο των εστιατορίων οδηγεί στην απόλυση σχεδόν 1.000 εργαζομένων, από τους 1.300 των 25 εστιατορίων, σημειώνοντας πως τα εστιατόρια του Όλιβερ στο εξωτερικό δεν θα πληγούν από την εξέλιξη αυτή.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr