Τζέιμι Όλιβερ: Καταρρέει η αυτοκρατορία με τα εστιατόρια του διάσημου σεφ

Τζέιμι Όλιβερ: Καταρρέει η αυτοκρατορία με τα εστιατόρια του διάσημου σεφ Facebook Twitter
0

Με κατάρρευση απειλείται η αυτοκρατορία εστιατορίων του σεφ Τζέιμι Όλίβερ όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μίντια με έκτακτα δελτία.

Ο Όλιβερ, ένας σεφ που έγινε σταρ της τηλεόραση,ς έρχεται αντιμέτωπος με  κατάρρευση ενώ πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν,  όπως μετέδωσε το BBC και ο Guardian.

Ο όμιλος εστιατορίων προσέλαβε την εταιρεία KPMG ως διαχειριστές οι οποίοι θα «τρέχουν» από δω και πέρα τα εστιατόρια καθώς οι προσπάθειες του σεφ να βρει αγοραστές δεν είχαν αποτέλεσμα. 

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο έγινε γνωστό πως στις επιχειρήσεις του κλήθηκαν να αναλάβουν τον έλεγχο διαχειριστές και πως η εξέλιξη αυτή θέτει σε κίνδυνο σχεδόν 1300 θέσεις εργασίας. Οι εξελίξεις αφορούν 25 εστιατόρια εκ των οποίων τα 23 είναι της ιταλικής αλυσίδας που είχε ανοίξει ο διάσημος σεφ.

Ο Όλιβερ προχώρησε σε ανακοίνωση για το θέμα στην οποία αναφέρει: «Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι αυτή η εξέλιξη για όσους επηρεάζονται. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους πελάτες που μας υποστήριξαν την τελευταία δεκαετία, ήταν μεγάλη χαρά να σας εξυπηρετούμε. Το 2008 ξεκινήσαμε το Jamie's Italian με πρόθεση να αλλάξουμε με θετικό τρόπο την έννοια του γεύματος στους εμπορικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, με πολύ καλής ποιότητας υλικά, υψηλά στάνταρ φροντίδας για τα ζώα και μια καταπληκτική ομάδα που μοιραζόταν το πάθος μου για το φαγητό και την καλή εξυπηρέτηση. Και το καταφέραμε». 

Η αλυσίδα του Τζέιμι Όλιβερ είναι το τελευταίο θύμα του αρνητικού περιβάλλοντος που επικρατεί στους εμπορικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου. Την τελευταία διετία ο Όλιβερ έχει κλείσει αρκετά εστιατόρια, ενώ τον προηγούμενο Δεκέμβριο προχώρησε σε χρηματοδότη της αλυσίδας με 3 εκατομμύρια στερλίνες από την προσωπική του περιουσία , προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα ρευστότητας.  

To 2017 ο Όλιβερ αναγκάστηκε να κλείσει και το περιοδικό του με το όνομα Jamie, ύστερα από σχεδόν δέκα χρόνια λειτουργίας. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM