ΥΠΕΞ για έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων

ΥΠΕΞ για έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων Facebook Twitter
Το υπουργείο Εξωτερικών - Φωτ.: Eurokinissi.
0

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την πολύνερκη ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα εκφράζει «ειλικρινή συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση και στον τουρκικό λαό» τονίζοντας πως η χώρα μας «καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία».

«Αναφορικά με την έκρηξη που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα σήμερα, το Γενικό Προξενείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για έξι νεκρούς και 53 τραυματίες σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Σύμφωνα με τον ίδιο που επικαλέστηκε πληροφορίες από τον κυβερνήτη της πόλης, η έκρηξη θα μπορούσε να αποδοθεί σε τρομοκρατική ενέργεια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM