Κορωνοϊός: Η βασίλισσα Ελισάβετ θα κάνει το εμβόλιο της Pfizer

Κορωνοϊός: Η βασίλισσα Ελισάβετ θα κάνει το εμβόλιο της Pfizer Facebook Twitter
EPA
0

Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ θα εμβολιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες με το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19, αναφέρει ο βρετανικός Τύπος.

Η 94χρονη βασίλισσα και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, 99 ετών, θα εμβολιαστούν και οι δύο κατά προτεραιότητα λόγω της ηλικίας τους και όχι υπό προτιμησιακή μεταχείριση, ανέφερε η κυριακάτικη Mail.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το βασιλικό ζεύγος θα δημοσιοποιήσει τον εμβολιασμό του για να «ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν», καθώς οι αρχές φοβούνται ότι οι αποκαλούμενοι αρνητές εμβολίων θα σπείρουν αμφιβολίες στον πληθυσμό.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα του Γαλλικού Πρακτορείου για σχόλιο. Η Daily Mirror τόνισε ότι πολλές διασημότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δεσμευτεί δημόσια ότι θα εμβολιαστούν για να υποστηρίξουν αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού.

Η Βρετανία έδωσε την περασμένη εβδομάδα το πράσινο φως στο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού που αναπτύχθηκε από τη γερμανική BioNTech και την Pfizer κατά της Covid-19. Οι πρώτες δόσεις αναμένεται να χορηγηθούν την Τρίτη, με την βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας να δίνει προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων άνω των 80 ετών, των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και σε μονάδες φροντίδας.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στα χρόνια που έκαναν τον Willem de Kooning παγκόσμιο μύθο

Πολιτισμός / Νεα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στα χρόνια που έκαναν τον Willem de Kooning παγκόσμιο μύθο

Η νέα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στην πενταετία 1945-1950, όταν ο Willem de Kooning πέρασε από την αβεβαιότητα και την υπόγεια φήμη στη στιγμή που άρχισε να γίνεται παγκόσμιο καλλιτεχνικό μέγεθος
THE LIFO TEAM