ΗΠΑ: Δρομέας σύρθηκε για 8 ώρες μέσα στην παγωνιά, με σπασμένο πόδι, στο βουνό

ΗΠΑ: Δρομέας σύρθηκε για 8 ώρες μέσα στην παγωνιά, με σπασμένο πόδι, στο βουνό Facebook Twitter
Οι διασώστες εντόπισαν τον δρομέα περίπου 10 χλμ. μακριά από το σημείο που τραυματίστηκε (Πηγή φωτό Facebook)
0

Ένας δρομέας σύρθηκε για περίπου 8 ώρες, για να αναζητήσει βοήθεια, όταν έσπασε τον αστράγαλό του, τρέχοντας σε ορεινό μονοπάτι στην Ουάσινγκτον.

Ο άνδρας τραυματίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ έτρεχε στο Olympic National Park. Απείχε περίπου 10 μίλια (16 χιλιόμετρα) από την αφετηρία του μονοπατιού και το κινητό του δεν είχε σήμα, οπότε δεν μπορούσε να καλέσει βοήθεια.

ΗΠΑ: Δρομέας σύρθηκε για 8 ώρες μέσα στην παγωνιά, με σπασμένο πόδι, στο βουνό Facebook Twitter

Η θερμοκρασία ήταν υπό του μηδενός και ο ίδιος φορούσε ελαφριά ρούχα, κατάλληλα για τζόκινγκ. Παρόλα αυτά, σύρθηκε για αρκετά μίλια. Περίπου έπειτα από 8 ώρες συνειδητοποίησε ότι είχε σήμα, όταν έλαβε μήνυμα στο κινητό του και κάλεσε βοήθεια, ενώ συνέχισε να κινείται αργά.

ΗΠΑ: Δρομέας σύρθηκε για 8 ώρες μέσα στην παγωνιά, με σπασμένο πόδι, στο βουνό Facebook Twitter

Αμέσως κινητοποιήθηκαν πυροσβέστες και εθελοντές για τη διάσωσή του και τον εντόπισαν όταν τον άκουσαν να φωνάζει. Βρισκόταν περίπου 6 μίλια (σχεδόν 10 χλμ.) από το σημείο που τραυματίστηκε. Αφού του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, τον παρέλαβε ελικόπτερο, που τον μετέφερε σε νοσοκομείο. «Επέδειξε εκπληκτικό σθένος και αποφασιστικότητα να σώσει τον εαυτό του, αποτρέποντας πιο σοβαρό τραυματισμό», ανέφεραν οι διασώστες σε ανακοίνωσή τους.

Με πληροφορίες από το CNN

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM