Ένας δρομέας σύρθηκε για περίπου 8 ώρες, για να αναζητήσει βοήθεια, όταν έσπασε τον αστράγαλό του, τρέχοντας σε ορεινό μονοπάτι στην Ουάσινγκτον.

 

Ο άνδρας τραυματίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ έτρεχε στο Olympic National Park. Απείχε περίπου 10 μίλια (16 χιλιόμετρα) από την αφετηρία του μονοπατιού και το κινητό του δεν είχε σήμα, οπότε δεν μπορούσε να καλέσει βοήθεια.

 

 

 

Η θερμοκρασία ήταν υπό του μηδενός και ο ίδιος φορούσε ελαφριά ρούχα, κατάλληλα για τζόκινγκ. Παρόλα αυτά, σύρθηκε για αρκετά μίλια. Περίπου έπειτα από 8 ώρες συνειδητοποίησε ότι είχε σήμα, όταν έλαβε μήνυμα στο κινητό του και κάλεσε βοήθεια, ενώ συνέχισε να κινείται αργά.

 

 

 

Αμέσως κινητοποιήθηκαν πυροσβέστες και εθελοντές για τη διάσωσή του και τον εντόπισαν όταν τον άκουσαν να φωνάζει. Βρισκόταν περίπου 6 μίλια (σχεδόν 10 χλμ.) από το σημείο που τραυματίστηκε. Αφού του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, τον παρέλαβε ελικόπτερο, που τον μετέφερε σε νοσοκομείο. «Επέδειξε εκπληκτικό σθένος και αποφασιστικότητα να σώσει τον εαυτό του, αποτρέποντας πιο σοβαρό τραυματισμό», ανέφεραν οι διασώστες σε ανακοίνωσή τους.

 

Με πληροφορίες από το CNN

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr