Ο Dave Chappelle τοποθετήθηκε για πρώτη φορά εκτενώς για τον σάλο που έχουν προκαλέσει τα τρανσοφοβικά σχόλιά του στο «The Closer», που έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο Netflix. 

 

Σε βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram, από εμφάνιση στο Λούισβιλ, ο κωμικός δήλωσε πρόθυμος να συναντήσει μέλη της transgender κοινότητας, αλλά συμπληρώνει ότι δεν θα «υποκύψει» στις απαιτήσεις κανενός.  

 

Ανέφερε ότι το θέμα δεν αφορά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά τα εταιρικά συμφέροντα και μεταξύ άλλων είπε ότι εξαιτίας της διαμάχης του ακυρώνουν προσκλήσεις που είχε λάβει από κινηματογραφικά φεστιβάλ. 

 

Η αγανάκτηση για τα σχόλια του 48χρονου στο «The Closer» έφτασε και στο Netflix, όπου περίπου 100 εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας πριν από λίγες ημέρες

 

«Λέγεται στα ΜΜΕ ότι με κάλεσαν να μιλήσω σε transgender εργαζομένους στο Netflix και αρνήθηκε. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αν με είχαν καλέσει θα είχα δεχθεί. Παρότι είμαι μπερδεμένος για το τι μιλούν…», ανέφερε ο Chappelle. 

 

«Είπα αυτό που είπα και άκουσα αυτό που είπατε», είπε, αναφερόμενος προφανώς στους transgender εργαζόμενους στο Netflix. «Θεέ μου πώς μπορούσα να μην το κάνω; Είπατε ότι θέλετε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον στο Netflix. Λοιπόν, φαίνεται ότι είμαι ο μόνος που δεν μπορεί να πάει στο γραφείο πλέον», συμπλήρωσε. 

 

Είπε πως θέλει όλοι να ξέρουν ότι δεν πρόκειται για κόντρα του με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, όπως παρουσιάζουν το θέμα τα ΜΜΕ. «Μην κατηγορείτε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για όποια από αυτά τα σκ@@@. Δεν έχει καμία σχέση με εκείνους. Αφορά τα εταιρικά συμφέρονται και το τι μπορώ και τι δεν μπορώ να πω», συνέχισε.

 

Για την ιστορία, είπε «όσοι ξέρω από αυτή την κοινότητα» είναι στοργικοί και υποστηρικτικοί, οπότε «δεν ξέρω τι αφορά όλη αυτή η ανοησία».  

 

Απευθυνόμενος στην transgender κοινότητα, δήλωσε «κάτι περισσότερο από πρόθυμος» να μιλήσει μαζί τους, αλλά πρόσθεσε: «Δεν υποκύπτω στις απαιτήσεις κανενός». 

 

Σε αυτό το πλαίσιο έθεσε τρεις όρους για όποιον θέλει να συναντηθεί μαζί του. Αυτό να γίνει σε μέρος και χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος. «Και τρίτον, πρέπει να παραδεχθείτε ότι η Χάνα Γκάντσμπι δεν είναι αστεία», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην ομοφυλόφιλη κωμικό που πρόσφατα επέκρινε το Netflix γιατί στήριξε το «The Closer», μετά τον σάλο που ξέσπασε. 

 

«Δεν μπορούμε να έχουμε αυτή τη συζήτηση και να αποκλείσετε τη φωνή μου από αυτή. Αυτό είναι το δίκαιο», συμπλήρωσε. 

 

Τέλος, ο Chappelle ανέφερε ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαμάχη, κινηματογραφικά φεστιβάλ άρχισαν να ακυρώνουν τις προσκλήσεις που του είχαν στείλει, για το νέο ντοκιμαντέρ του. «Σήμερα, καμία εταιρεία, κανένα στούντιο, κανένα φεστιβάλ δεν αγγίζει αυτό το φιλμ», ανέφερε. «Δόξα τω Θεώ για τον Τεντ Σαράντος και το Netflix. Είναι ο μόνος που δεν με ακύρωσε ακόμη», πρόσθεσε. 

 

O συν-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αρχικά υπερασπίστηκε το «The Closer» σε σημείωμα προς τους εργαζόμενους της πλατφόρμας, λέγοντας ότι δεν πέρασε την κόκκινη γραμμή σε ό,τι αφορά την υποκίνηση μίσους, αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι τα «θαλάσσωσε» με αυτή την κίνησή του.