WEEKEND

«Τα θαλάσσωσα»: O CEO του Netflix για την υποστήριξη του νέου σόου του Ντειβ Σαπέλ

«Τα θαλασσώσαμε»: O CEO του Netflix για την υποστήριξη του ομοφοβικού stand up του Ντειβ Σαπέλ Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Netflix, Τεντ Σαράντος είπε ότι «τα θαλάσσωσε» επικοινωνώντας με τους εργαζόμενους της εταιρείας που ένιωσαν προσβεβλημένοι από το «The Closer», ένα πρόσφατο stand up comedy του Ντέιβ Σαπέλ που έφερε αντιδράσεις για τρανσφοβικά και ομοφοβικά σχόλια. 

Σε e-mail προς το προσωπικό του Netflix μετά το ντεμπούτο του stand up, ο Σαράντος υπερασπίστηκε το «The Closer», επικαλούμενος τη δημοτικότητά του στην πλατφόρμα αλλά και τη δέσμευση της εταιρείας για μια «δημιουργική ελευθερία». Είπε επίσης ότι η εταιρεία πιστεύει πως ότι προβάλλεται στην οθόνη «δε μεταφράζεται σε πραγματικό κακό».

Στο «The Closer», το οποίο κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα και είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα προγράμματα με τις περισσότερες προβολές, ο Ντέιβ Σαπέλ λέει ότι «το φύλο είναι γεγονός». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον εαυτό του ειρωνικά ως «τρανσφοβικό κωμικό» μιλώντας για τα τρανς άτομα. Μερικά από τα αστεία του αφορούν την ανατομία αυτών των ανθρώπων παρομοιάζοντάς τους με τα χορτοφαγικά υποκατάστατα των προϊόντων κρέατος.

Σε άλλο σημείο λέει «εμείς οι μαύροι κοιτάμε την γκέι κοινότητα και σκεφτόμαστε "κοίτα πόσο καλά πηγαίνει αυτό το κίνημα"». «Αισθάνομαι ότι αν οι σκλάβοι είχαν βρεφικό λάδι και λεία σορτς, ίσως να ήμασταν ελεύθεροι εκατό χρόνια νωρίτερα» προσθέτει. 

«Αυτό που έπρεπε να έχω προβάλει σε αυτά τα e-mail ήταν η ανθρωπιά», είπε ο Σαράντος σε συνέντευξή του. «Έπρεπε να αναγνωρίσω το γεγονός ότι μια ομάδα εργαζομένων μας ένιωσε ότι βλάπτεται».

Ο Σαράντος πρόσθεσε ότι οι παρατηρήσεις του σχετικά με το ότι το περιεχόμενο του σόου «δεν προκαλεί ζημιά στον πραγματικό κόσμο» ήταν επίσης μια «υπεραπλούστευση και έλλειψη ανθρωπιάς».

«Για να είμαι σαφής, το εν λόγω περιεχόμενο έχει αντίκτυπο στον πραγματικό κόσμο […] και μερικές φορές αρκετά αρνητικό», είπε.

Στο μεταξύ, μια ομάδα τρανς εργαζομένων του Netflix ενθάρρυνε όλους τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν από την εργασία τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του Netflix για την απόφασή του να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Σαπέλ. 

Πάντως, ο Σαράντος που είναι επίσης επικεφαλής περιεχομένου του Netflix τόνισε ότι δε βρίσκεται μέσα στα πλάνα η αφαίρεση του «The Closer» από την πλατφόρμα. «Έχουμε τονίσει στους υπαλλήλους μας ότι θα υπάρξουν πράγματα που δε θα τους αρέσουν», είπε. «Θα υπάρξουν πράγματα που μπορεί να αισθανθείτε ότι είναι επιβλαβή. Αλλά προσπαθούμε να διασκεδάσουμε έναν κόσμο με διαφορετικά γούστα, διαφορετικές ευαισθησίες και διάφορες πεποιθήσεις», πρόσθεσε.

Το stand up είναι «σχεδιασμένο για να προκαλεί συναισθήματα» είπε ο Σαράντος. Ενώ το Netflix υπερηφανεύεται για την «ύπαρξη ενός προσωπικού χωρίς αποκλεισμούς και πολυφωνία, μερικές φορές η ενσωμάτωση και η καλλιτεχνική έκφραση έρχονται αντιμέτωπες», πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

WEEKEND

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ