«Τις πιστεύω»: Η Λίντα Εβαντζελίστα στηρίζει τις γυναίκες που κατηγορούν για βιασμό τον πρώην σύζυγό της

«Τις πιστεύω»: Η Λίντα Εβαντζελίστα στηρίζει τις γυναίκες που κατηγορούν για βιασμό τον πρώην σύζυγό της Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image
0

Το σούπερμοντελ Λίντα Εβαντζελίστα επαίνεσε το «θάρρος και τη δύναμη» των γυναικών που κατηγορούν τον πρώην σύζυγό της, τον προϊστάμενο του πρακτορείου μοντέλων Ζεράλντ Μαρί, για σεξουαλικά παραπτώματα και βιασμό.

Μιλώντας στο περιοδικό Guardian's Weekend, η Εβαντζελίστα είπε ότι πίστευε τους ισχυρισμούς των γυναικών για τις εμπειρίες τους με τον Μαρί, ο οποίος για πάνω από τρεις δεκαετίες ήταν από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στη βιομηχανίας της μόδας.

«Κατά τη διάρκεια της σχέσης μου μαζί του, δεν γνώριζα τίποτα για τους ισχυρισμούς εναντίον του, οπότε δεν μπόρεσα να βοηθήσω αυτές τις γυναίκες», δήλωσε το διάσημο μοντέλο που ήταν παντρεμένο με τον Μαρί μεταξύ 1987 και 1993. «Τους ακούω τώρα, και με βάση τις δικές μου εμπειρίες, πιστεύω ότι λένε την αλήθεια. Ραγίζει η καρδιά μου γιατί αυτές είναι πληγές που μπορεί να μην επουλωθούν ποτέ και θαυμάζω το θάρρος και τη δύναμή τους να μιλούν σήμερα».

Την παρέμβαση του μοντέλου προκάλεσε η απόφαση τεσσάρων ακόμη μοντέλων να κατηγορήσουν τον πρώην σύζυγό της για βιασμό και σεξουαλικής φύσης αδικήματα. Ο αριθμός γυναικών που κατηγορούν δημόσια τον Μαρί είναι πλέον εννέα.

Ο Μαρί είναι ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας Elite model, η οποία τότε εκπροσωπούσε μερικά από τα κορυφαία μοντέλα του κόσμου, όπως οι Ναόμι Κάμπελ και Σίντι Κρόφορντ. Ο ίδιος αρνείται όλους τους ισχυρισμούς, αλλά τον περασμένο μήνα, οι εισαγγελείς στη Γαλλία ξεκίνησαν έρευνα μετά τις καταγγελίες.

Ανάμεσα στις γυναίκες που τον κατηγορούν είναι και το διάσημο μοντέλο Κάρε Ότις η οποία υποστηρίζει πως βιάστηκε επανειλημμένα ενώ ήταν 17 ετών και ζούσε σε δωμάτιο του διαμερίσματός του το 1986. Καμία από τις γυναίκες που κατηγορούν τον Μαρί δεν έχει αφήσει αιχμές πως η Εβαντζελίστα γνώριζε τι είχε κάνει ο σύζυγός της.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Ρώσος εννοιολογικός καλλιτέχνης Ίλια Καμπακόφ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Ρώσος εννοιολογικός καλλιτέχνης Ίλια Καμπακόφ

Χρονικογράφος της ζωής στη Σοβιετική Ένωση μέσα από τις απεικονίσεις του, έγινε γνωστός για τις «συνολικές εγκαταστάσεις του», ενώ το έργο του «Το καράβι της ζωής μου» ανήκει στο ΕΜΣΤ.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ