ΒΑΣΕΙΣ 2024

«Τα σινεμά μάς χρειάζονται»- Η ανακοίνωση κινηματογραφικών φορέων για το κλείσιμο των Ιντεάλ και Άστορ

«Τα σινεμά μας χρειάζονται»: Ανακοίνωση κινηματογραφικών φορέων για τους Ιντεάλ και Άστορ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Με ανακοίνωσή τους φορείς του κινηματογράφου ενημερώνουν για το κλείσιμο των ιστορικών κινηματογράφων Άστορ και Ιντεάλ.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων για τους κινηματογράφους Ιντεάλ και Άστορ, ότι το ΕΦΚΑ επί μήνες φάσκει και αντιφάσκει για τον μέλλον τους και πλέον δείχνει ξεκάθαρα πως συντάσσεται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς εναντιώνεται στην έκδοση υπουργικής απόφασης που θα χαρακτήριζε τους κινηματογράφους ως διατηρητέα.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή τους, αναφέρει πως «Από τον περασμένο Νοέμβρη το e-ΕΦΚΑ φάσκει και αντιφάσκει σχετικά με το μέλλον των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών ΑΣΤΟΡ και ΙΝΤΕΑΛ.

»Η πρόσφατη ένσταση του όμως έδειξε ξεκάθαρα πλέον τις προθέσεις του αφού εναντιώνεται στην έκδοση υπουργικής απόφασης, που θα χαρακτήριζε ως διατηρητέα τη χρήση κινηματογράφου - θεάτρου τόσο για το ΑΣΤΟΡ όσο και για το ΙΝΤΕΑΛ.

»Οι αιτιολογήσεις της ένστασης συντάσσονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να καταστήσουν το κέντρο της Αθήνας σε περιοχή αμιγώς τουριστικής αξιοποίησης, εκμηδενίζοντας τις εναπομείνασες κοιτίδες πολιτισμού από τον χάρτη, και προσβάλλουν κάθε άνθρωπο του πολιτισμού όταν προδιαγράφουν το κλείσιμο των κινηματογραφικών αιθουσών λόγω της αύξησης των πλατφορμών περιεχομένου στο διαδίκτυο».

Μεταξύ άλλων οι αρμόδιοι φορείς ζητούν:

- Να μην αλλάξει το καθεστώς χρήσης των κινηματογραφικών αιθουσών και να κριθούν διατηρητέες.

- Να υπάρξει εγγύηση συνέχισης λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών υπό όποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

- Να υπάρξει στήριξη στις χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες, ιδιαιτέρως στη μονή κινηματογραφική αίθουσα που απειλείται με αφανισμό»

Την ανακοίνωσή υπογράφουν: Ένωση Σκηνοθετών Δημιουργών Οπτικοακουστικών και Παραστατικών Τεχνών, Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, Ένωση Κινηματογραφιστών Βορείου Ελλάδος, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος
Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου & Κινηματογράφου, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Σωματείο Εργαζομένων στον Θέαμα και Ακρόαμα.

Πολιτισμός

ΒΑΣΕΙΣ 2024

Δείτε το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου

Πολιτισμός / Δείτε το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου

Mετά από μια πολυετή συλλογική προσπάθεια και την υποστήριξη φορέων και Υπηρεσιών το ερχόμενο Σάββατο εγκαινιάζεται από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.
LIFO NEWSROOM
Η Στέγη υποδέχεται τη νέα σεζόν με τρεις μοναδικές στιγμές το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου

Πολιτισμός / Η Στέγη υποδέχεται τη νέα σεζόν με Καραθάνο, Γουλιώτη και ένα μεγάλο πάρτι

Ο Τιάγκο Ροντρίγκες σκηνοθετεί τον Νίκο Καραθάνο και τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, η Στεφανία Γουλιώτη θα βρεθεί 24 ώρες επί σκηνής και ένα μεγάλο πάρτι θα σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας σεζόν της Στέγης τον Οκτώβριο.
LIFO NEWSROOM

Πολιτισμός / Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας ανοίγει για πρώτη φορά τη Συλλογή «ΑΘΗΝΑ 2004» για μια επετειακή έκθεση

Από τις 22 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, κοστούμια ερμηνευτών και σκηνικά αντικείμενα της Μόνιμης Συλλογής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό