Mitsis Hotels: Το Μέγαρο Σλήμαν- Μελλά γίνεται ξενοδοχείο 5 αστέρων- Το σχέδιο για το Ιντεάλ

Mitsis Hotels: Το Μέγαρο Σλήμαν- Μελλά γίνεται ξενοδοχείο 5 αστέρων- Το σχέδιο για το Ιντεάλ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανακαίνιση και τη μετατροπή του Μεγάρου Σλήμαν- Μελλά, όπου στεγάζεται ο κινηματογράφος Ιντεάλ, σε ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων ανακοίνωσε ο όμιλος Mitsis Hotels. 

Το κτίριο οικοδομήθηκε την περίοδο 1880- 1890 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην οδό Πανεπιστημίου. Σχεδιάστηκε από τον Έρνστ Τσίλλερ και περιλαμβάνει τέσσερις ορόφους και ένα επιπλέον κτίριο στον ακάλυπτο, όπου στεγάζεται ο κινηματογράφος Ιντεάλ

Ο όμιλος δηλώνει μέσω της ανακοίνωσης ότι θα αξιοποιήσει το κτίριο «με σεβασμό προς την ιστορία του και τα γειτονικά διατηρητέα κτίρια, όπως το Ωδείο». Ακόμη, αναφέρει ότι θα επεκταθεί η χρήση του κινηματογράφου, με αυτές του θεάτρου και του συνεδριακού κέντρου. 

«Η ανάθεση της εκμετάλλευσης του κινηματογράφου σε εταιρεία διεθνούς εμβέλειας στο χώρο του θεάματος θα αυξήσει τόσο την αισθητική και τις υποδομές του όσο και την προβολή του», αναφέρει η ανακοίνωση. 

«Η σύνταξη μελέτης στατικής επάρκειας, ιδιαίτερα στον χώρο του κινηματογράφου Ιντεάλ, αποτελεί πρωταρχικής σημασίας έργο, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια των επισκεπτών του», επισημαίνει ο όμιλος. 

Για αυτόν τον λόγο, αναφέρει ο όμιλος, αφού παραλάβει το κτίριο και μόλις επιτραπεί η διενέργεια εργασιών και η έκδοση αδειών, ο όμιλος «θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την ασφάλεια του κοινού». 

Στην ανακοίνωση, ο όμιλος Mitsis Hotels σημειώνει ότι αναδείχθηκε ανάδοχος του διαγωνισμού του e-ΕΦΚΑ για την εκμίσθωση του ακινήτου και πως στις 17 Ιανουαρίου υπεγράφη η σχετική σύμβαση, διάρκειας 35 ετών, με δικαίωμα παράτασης για επιπλέον 10 χρόνια. 

Ιντεάλ: Η ανακοίνωση του ομίλου Mitsis Hotels

«Ο όμιλος Mitsis Hotels ανακοίνωσε την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 36 εκ. ευρώ για την αναμόρφωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν - Μελλά σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5* και τη δημιουργία τουλάχιστον 150 νέων θέσεων εργασίας.

Ο όμιλος συμμετείχε στον δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) για την επιλογή αναδόχου για την εκμίσθωση του ακινήτου επί των οδών Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη 1, στην Αθήνα και αναδείχθηκε ανάδοχος του διαγωνισμού.

Την 17/01/2023 υπεγράφη σύμβαση εκμίσθωσης του ακινήτου, με διάρκεια 35 έτη και δικαίωμα παράτασης κατά 10 επιπλέον έτη.

Το κτίριο οικοδομήθηκε τη δεκαετία 1880 – 1890 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην οδό Πανεπιστημίου. Σχεδιάστηκε από τον Έρνστ Τσίλλερ και περιλαμβάνει ισόγειο-ημιώροφο και τέσσερις πάνω από το ισόγειο ορόφους, συνολικής επιφάνειας 7.115,62 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ένα επιπλέον κτίριο στον ακάλυπτο χώρο το οποίο δεν κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο με το Μέγαρο Σλήμαν - Μελλά που στεγάζεται ο κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ, επιφάνειας 829,50 τετραγωνικών μέτρων.

Ο όμιλος Mitsis Hotels θα αξιοποιήσει το κτίριο με σεβασμό προς την ιστορία του και τα γειτονικά διατηρητέα κτίρια, όπως το Ωδείο. Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και φορείς, θα προτείνει λύσεις, ιδιαίτερα προς το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να αρθεί η όποια χωρική και αισθητική καταπίεση των νεοκλασικών γειτονικών κτιρίων, με στόχο την ανάδειξη αλλά και την προστασία του μνημειακού περιβάλλοντος, στο οποίο βρίσκεται το κτίριο.

Παράλληλα, θα επεκταθεί η χρήση του κινηματογράφου, με αυτές του θεάτρου και του συνεδριακού κέντρου, κάτι που θα αναδείξει το χώρο, θα αναβαθμίσει τη χρήση του και θα αυξήσει την επισκεψιμότητά του. Η ανάθεση της εκμετάλλευσης του κινηματογράφου σε εταιρεία διεθνούς εμβέλειας στο χώρο του θεάματος θα αυξήσει τόσο την αισθητική και τις υποδομές του όσο και την προβολή του.

Για το λόγο αυτό, ομάδα έμπειρων μηχανικών θα υποδείξει την καταλληλότερη και αποδοτικότερη ανακαίνιση και αναμόρφωση του κτιρίου. Η σύνταξη μελέτης στατικής επάρκειας, ιδιαίτερα στο χώρο του κινηματογράφου ΙΝΤΕΑΛ αποτελεί πρωταρχικής σημασίας έργο, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια των επισκεπτών του.

Για το λόγο αυτό, αφού παραλάβει το κτίριο και μόλις επιτραπεί η διενέργεια εργασιών και η έκδοση των απαιτούμενων αδειών δόμησης, τα οποία επί του παρόντος έχουν ανασταλεί με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο όμιλος θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την ασφάλεια του κοινού.

“Με 45ετή εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο όμιλος Mitsis Hotels θα αξιοποιήσει το ακίνητο με τον βέλτιστο και πλέον αποτελεσματικό τρόπο προς όφελος του ελληνικού δημοσίου αλλά και της ελληνικής οικονομίας, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια για τη συντήρηση, ανακαίνιση και διατήρηση του χαρακτήρα του ιστορικού κτιρίου, με στόχο να αναδείξει τη μοναδική εμπειρία της σύγχρονης Αθήνας στους επισκέπτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μήτσης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κατέθεσε ο αστυνομικός για την «εισβολή» στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Ελλάδα / Η κατάθεση του αστυνομικού για την εισβολή στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα

«Κατέρρευσε από τη φόρτιση» η Σοφία Πολυζωγοπούλου - «Γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ;» ρώτησε την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα
NEWSROOM