Δυο πρωταγωνιστές της πιο δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς θα συναντηθούν ξανά στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ηλέκτρα» που σχεδιάζεται να ανέβει το επόμενο καλοκαίρι.

 

Οι δυο ταλαντούχοι ηθοποιοί θα υποδυθούν την Ηλέκτρα και τον Ορέστη στο έργο του Ευριπίδη με τον σκηνοθέτη Γιώργο Λύρα να φέρνει επί σκηνής μια σκοτεινή εκδοχή του γνωστού μύθου των Ατρειδών, σε μια παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη: μια τραγωδία της εκδίκησης, ανοίκεια ως προς τις κατεστημένες νόρμες του είδους, πρόδρομος των μεγάλων ελισαβετιανών κειμένων και απαρχή του ψυχολογικού θεάτρου, που θα περιοδεύσει σε Φεστιβάλ της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

Η τραγωδία Ηλέκτρα γράφτηκε και διδάχθηκε από τον Ευριπίδη το 413 π.Χ. Η τραγική ηρωίδα φαίνεται να έχει καταληφθεί από μένος για εκδίκηση για τους φονιάδες του πατέρας της, Αγαμέμνονα και τον άδικο διωγμό από το παλάτι της ίδιας και του αδερφού της, Ορέστη.

 

Ο μύθος της Ηλέκτρας είναι ένα από τα τραγικά μυθολογικά γεγονότα που αναφέρονται στην δυναστεία των Ατρειδών: ο γιος του Αγαμέμνονα, Ορέστης, γυρίζει στις Μυκήνες και σκοτώνει την Κλυταιμνήστρα, τη μάνα του, και τον Αίγισθο, παίρνοντας εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του. Το γεγονός αυτό, που αποτελεί το μύθο των Χοηφόρων του Αισχύλου και της Ηλέκτρας του Σοφοκλή, είναι γνωστό από την Οδύσσεια.