Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε 18 - Η ανάρτηση στο Twitter

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε 18 - Η ανάρτηση στο Twitter Facebook Twitter
EPA
0

Τα 18 έκλεισε η Σουηδέζα ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ και, με μία χιουμοριστική ανάρτηση στο Twitter, ευχαρίστησε τους ακολούθους της για τις ευχές που της έστειλαν.

«Σήμερα θα με βρείτε στην τοπική παμπ να αποκαλύπτω όλα τα σκοτεινά μυστικά για το κλίμα, τη θεωρία συνομωσίας για τις σχολικές απεργίες και για τους δαιμόνιους επιτηρητές μου που πλέον δεν μπορούν να με ελέγξουν. Είμαι επιτέλους ελεύθερη!», έγραψε στην ανάρτηση. 

Η ανάρτηση συνοδεύεται από μία φωτογραφία της όπου έχει υψώσει τον αντίχειρά της και φοράει ένα t-shirt στο οποίο γράφει «flat mars society». 

Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην Γκρέτα Τούνμπεργκ στις αρχές του 2019 όταν έγινε γνωστό ότι η μαθήτρια, κάθε Παρασκευή, απείχε από το σχολείο και στεκόταν για ώρες μπροστά από το σουηδικό κοινοβούλιο καλώντας σε δράση για το κλίμα. 

Την ίδια χρονιά ανακοίνωσε πως θα απέχει από το σχολείο για ένα χρόνο, ώστε να δραστηριοποιηθεί κατά της κλιματικής αλλαγής, ενώ τιμήθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία. Τον Αύγουστο του 2019 διέσχισε τον Ατλαντικό με ιστιοπλοϊκό και κατέπλευσε στις ΗΠΑ όπου έδωσε ομιλίες και πραγματοποίησε συναντήσεις με πολιτικούς, καλλιτέχνες και ακτιβιστές. Μεταξύ άλλων συναντήθηκε και με τον πρόεδρο Ομπάμα

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, έδωσε μία παθιασμένη ομιλία στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα. «Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να βρίσκομαι στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας», είχε πει. 

Σχολιάζοντας την ομιλία ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter, είχε χαρακτηρίσει τη Σουηδέζα ακτιβίστρια ως ένα «μικρό χαρούμενο κορίτσι», σχόλιο η ίδια αντιμετώπισε αλλάζοντας το βιογραφικό της στο δημοφιλές μέσο. Το περιοδικό TIME επέλεξε την Γκρέτα Τούνμπεργκ ως πρόσωπο της χρονιάς για το 2019. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM
Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Καθώς όλο και περισσότερα θερινά σινεμά ανοίγουν, η συνέχεια ενός απέθαντου franchise, το φρέσκο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη και το κινηματογραφικό companion piece του νέου άλμπουμ του Weeknd είναι τρεις από τις έξι νέες ταινίες που επιχειρούν να φέρουν τους θεατές πίσω στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
hjnrjh

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2025: Oι σημαντικότερες στιγμές στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου

Η 13η ΕΣΩ: 'Αγκαλιάζοντας το Χάος σ’ έναν Έξυπνο Κόσμο' ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ακριβώς όπως υποσχέθηκε, σαν αγκαλιά, που εμπεριέχει την ρευστότητα του σύγχρονου, διασυνδεδεμένου κόσμου μας που, διαρκώς, αλλάζει.
ΜΕΛΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Έρχεται στο Μεσολόγγι ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Πολιτισμός / Μεσολόγγι: Έρχεται ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη του επετειακού κύκλου των 200 χρόνων από την ηρωική Έξοδο - Η αποκάλυψη του Νίκου Αλάγια για τον πατέρα του που μετανάστευσε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1960
LIFO NEWSROOM
«Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Εικαστικά / «Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Ο Michael Rakowitz, χρησιμοποιώντας αντισυμβατικές προσεγγίσεις, ανοίγει έναν διάλογο με έργα συγκινητικά, φανερά πολιτικά, υπενθυμίζοντάς μας την επανάληψη οδυνηρών γεγονότων της Ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νίκολας Κάλιναν: Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη συνεργασία με την Ελλάδα

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλά για συνεργασία, αλλά όχι επιστροφή

Ο Νίκολας Κάλιναν, Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, αναφέρεται στη συνέντευξή του για τη συνεργασία με την Ελλάδα γύρω από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, χωρίς να δίνει σαφή απάντηση για την επιστροφή τους
LIFO NEWSROOM
Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Πολιτισμός / Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Το αλουμίνιο δεν είναι απλώς το εικαστικό μέσο για τη νέα δουλειά του Σωκράτη Σωκράτους που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Eins στη Λεμεσό της Κύπρου· είναι το φάντασμα που στοιχειώνει τον καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM