Μάργκαρετ Άτγουντ και Γκρέτα Τούνμπεργκ «συναντήθηκαν» στο Zoom

Μάργκαρετ Άτγουντ και Γκρέτα Τούνμπεργκ «συναντήθηκαν» στο Zoom Facebook Twitter
0

Μέσω Zoom «συναντήθηκαν» η διάσημη συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ και η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η βραβευμένη με Booker Καναδή συγγραφέας και η Σουηδή ακτιβίστρια παραχώρησαν κοινή συνέντευξη στο BBC Radio 4 την Τρίτη. Άτγουντ και Τούνμπεργκ κλήθηκαν να μιλήσουν η μία για την άλλη, να σχολιάσουν περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και θέματα επικαιρότητας, όπως η εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ.

«Ξέρω πολύ καλά για τη Μάργκαρετ και το τι έχει κάνει», αναφέρει η Σουηδή ακτιβίστρια. «Για ποιον λόγο να μη τη θαυμάζω; Δεν φοβήθηκε ποτέ να υψώσει το ανάστημά της και να ξεβολευτεί.»

«Ανέλαβε δράση, κινητοποίησε κόσμο», ανέφερε η Άτγουντ για τη συνομιλήτριά της η οποία, τον Νοέμβριο του 2019, είχε χαρακτηρίσει την Τουνμπεργκ ως Ζαν ντ' Αρκ της περιβαλλοντικής δράσης. 

Η Καναδή συγγραφέας στράφηκε κατά της κυβέρνησης Τραμπ για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα αναφέροντας πως η νέα κυβέρνηση θα κάνει το σωστό και οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν, ωστόσο «η Γκρέτα έχει δίκιο, αυτό πρέπει να γίνει γρηγορότερα».

  

 

 

Στην ερώτηση αν ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να φέρει την αλλαγή, η Σουηδή ακτιβίστρια εκτιμάει πως η εκλογή του «μπορεί να στέλνει σήμα (...) για κάτι καινούργιο» συμπληρώνοντας πως πρέπει να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Περιβάλλον / Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Ο Δημήτρης Βαφείδης, καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, εξηγεί την έξαρση των μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ