Η Διεθνής Αμνηστία τίμησε την Γκρέτα Τούνμπεργκ με το βραβείο Πρεσβευτή Συνείδησης

Η Διεθνής Αμνηστία τίμησε την Γκρέτα Τούνμπεργκ με το βραβείο Πρεσβευτή Συνείδησης Facebook Twitter
0

Η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ τιμήθηκε με το βραβείο Πρεσβευτή Συνείδησης της Διεθνούς Αμνηστίας για το παγκόσμιο κίνημα «Fridays for Future».

Η Σουηδέζα ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία κινητοποίησε εκατομμύρια μαθητές να απέχουν από τα μαθήματά τους κάθε Παρασκευή για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή, κέρδισε ένα παγκόσμιο βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Τούνμπεργκ και το παγκόσμιο κίνημα «Παρασκευές για το Κλίμα», το οποίο εμπνεύστηκε, κέρδισαν το βραβείο Πρεσβευτή Συνείδησης της Διεθνούς Αμνηστίας, με το οποίο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί ο Νέλσον Μαντέλα και η Μαλάλα Γιουσαφζάι.


«Πρέπει να πολεμήσεις για αυτό που θεωρείς σωστό. Πιστεύω ότι όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το κίνημα το κάνουν αυτό», ανέφερε η 16χρονη Τούνμπεργκ σε ανακοίνωσή της. «Η κατάφωρη αδικία την οποία όλοι πρέπει να καταπολεμήσουμε είναι ότι οι άνθρωποι που ζουν στο νότιο ημισφαίριο είναι αυτοί που επηρεάζονται και θα επηρεαστούν από την κλιματική αλλαγή, αν και ευθύνονται λιγότερο για αυτή», πρόσθεσε.

«Νιώθουμε ταπεινότητα αλλά και εμπνεόμαστε από την αποφασιστικότητα με την οποία νεαροί ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο μας προκαλούν να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Κούμι Νάιντου γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας. «Μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε πιο ισχυροί από όσο πιστεύουμε και ότι όλοι έχουμε ρόλο να διαδραματίσουμε στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κλιματική καταστροφή», πρόσθεσε.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ