Αλμοδόβαρ, Μονομάχος και ελληνικό DIY σινεμά από αύριο στις αίθουσες

Αλμοδόβαρ, Μονομάχος και ελληνικό DIY σινεμά από αύριο στις αίθουσες Facebook Twitter
To «Room Next Door» είναι η πιο νηφάλια ταινία της καριέρας του Πέδρο Αλμοδόβαρ.
0

Αφού με το Pain and Glory γύρισε μια γλυκόπικρη ταινία κρίσης ηλικίας, αυτοαναφοράς, ανασκόπησης και ενδοσκόπησης –αν ο εγχώριος διανομέας είχε χιούμορ, θα το έβγαζε «8 6/9»–, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επιχειρεί να αντικρίσει τον θάνατο με το Room Next Door.

Είναι η πιο νηφάλια ταινία της καριέρας του, όπως αρμόζει σε μια δημιουργία που αφορά την αξιοπρέπεια απέναντι στον θάνατο και όχι το δράμα μιας ασθένειας. Οι Δουβλινέζοι του Χιούστον και του Τζέιμς Τζόις είναι μία από τις πολλές διακειμενικές αναφορές της, το στυλιζάρισμά της δεν μοιάζει με καμιάς άλλης ταινίας αυτήν τη στιγμή εκεί έξω, μας κάνει, δε, μετά από καιρό να προσέξουμε τα μάτια της Τίλντα Σουίντον και τον χείμαρρο συναισθημάτων που κρύβουν μέσα τους.

Στο Gladiator II o Ρίντλεϊ Σκοτ επισκέπτεται ξανά την οσκαρική επιτυχία του για να προσφέρει άρτο και θεάματα στο διψασμένο κοινό των υπερπαραγωγών και τα καταφέρνει, πετυχαίνοντας την ισορροπία μεταξύ σοβαρότητας και camp διάθεσης που (σχεδόν) πάντα κυνηγά.

Αλμοδόβαρ, Μονομάχος και ελληνικό DIY σινεμά από αύριο στις αίθουσες Facebook Twitter
O ανερχόμενος Πολ Μέσκαλ μπορεί να σηκώσει και υπερπαραγωγή στις (εδώ καλογυμνασμένες) πλάτες του, στο «Gladiator II».

Η ταινία φορά περήφανα την υπερβολή της και την επιδεικνύει στη ματωμένη αρένα ώστε να τη θαυμάσουν όλοι, δίνει στον Ντένζελ Ουάσινγκτον «ζουμερό» ρόλο μετά από καιρό και αποδεικνύει ότι ο ανερχόμενος Πολ Μέσκαλ μπορεί να σηκώσει και υπερπαραγωγή στις (εδώ καλογυμνασμένες) πλάτες του.

Κυκλοφορούν επίσης το Ahed’s Knee του Ισραηλινού Ναντάβ Λαπίντ, της φήμης των Synonyms, με αυτοβιογραφικά στοιχεία και κριτική διάθεση προς την πατρίδα του, το ενδιαφέρον δείγμα DIY εγχώριου σινεμά Με Αξιοπρέπεια του Δημήτρη Κατσιμίρη και δύο ταινίες για το οικογενειακό κοινό, το Sloth Lane και το Τοτό 2: Η Σχολική Εκδρομή, που περιλαμβάνει όσα χρειάζεται να ξέρεις γι’ αυτό στον τίτλο του.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM