Πενς: Να τελειώνουμε με τη δικτατορία του Μαδούρο

Πενς: Να τελειώνουμε με τη δικτατορία του Μαδούρο Facebook Twitter
EPA
0

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, διαμήνυσε σήμερα ότι όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά για την αντικατάσταση της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα. 

«Τώρα δεν είναι ώρα για διάλογο. Είναι ώρα για δράση», είπε ο Πενς σε μια συγκέντρωση στη Φλόριντα, ενώ το πλήθος ζητωκραύγαζε. «Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τη δικτατορία του Μαδούρο μια και καλή», πρόσθεσε.


Η Ουάσινγκτον έχει αναγνωρίσει ως νόμιμο ηγέτη της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, και ζητά και από άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Ο Πενς συναντήθηκε στο Μαϊάμι με Βενεζουελάνους εξόριστους και την ηγεσία της τοπικής κοινότητας και συμμετείχε σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μαζί τους.

Ο αντιπρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εργαστούν με την Εθνοσυνέλευση, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, ώστε να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα.

Επιχείρηση σύλληψης της συζύγου του καταγγέλλει ο Χουάν Γκουαϊδό

 

Ο Γκουαϊδό, που πριν μία εβδομάδα αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, κατήγγειλε ότι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Καράκας εισέβαλαν στο σπίτι του, αναζητώντας τη σύζυγό του.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στο CNN, ο Γκουαϊδό δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ.

Όπως τόνισε, ο λαός της Βενεζουέλας «θέλει να τερματιστεί η δικτατορία του Νικολάς Μαδούρο, όποιο μέσο πίεσης και να χρειαστεί». Πρόσθεσε όμως πως ελπίζει να μη χρειαστεί μία τέτοια ενέργεια.

«Εδώ, στη Βενεζουέλα, κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να πιέσουμε προκειμένου να μη φτάσουμε σε ένα σενάριο που δεν επιθυμεί κανένας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ