Βραζιλία: Τουλάχιστον 34 νεκροί από την κατάρρευση φράγματος- Πρόστιμο εκατομμυρίων στην εταιρία (upd)

Βραζιλία: Τουλάχιστον 34 νεκροί από την κατάρρευση φράγματος- Πρόστιμο εκατομμυρίων στην εταιρία (upd) Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 34 είναι οι νεκροί από την κατάρρευση φράγματος τελμάτων σε μεταλλείο της Βραζιλίας, ενώ εκατοντάδες παραμένουν οι αγνοούμενοι. 

Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, όταν χείμαρρος λάσπης και νερού σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του μετά την κατάρρευση, χθες, Παρασκευή, φράγματος του μεταλλευτικού κολοσσού Vale στην νοτιοανατολική χώρα.

Οι ελπίδες για τον εντοπισμό των σχεδόν 300 αγνοουμένων μειώνονται συνεχώς, ενώ και η βροχή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση των σωστικών συνεργείων.

  

Σύμφωνα με τον Αβιμάρ ντε Μέλο Μπαρσέλος, τον δήμαρχο της πόλης Μπρουματζίνιου, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται ότι θα αυξηθεί δραματικά.

Οι διασώστες επικεντρώνουν τις έρευνές τους σε τέσσερα σημεία όπου ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη επιζώντες. Στην περιοχή μεταφέρονται, από το Ρίο ντε Ζανέιρο, και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη διάσωση των ανθρώπων. Συνολικά 13 ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή, με τους διασώστες να προσπαθούν να εντοπίσουν από αέρος τους παγιδευμένους ανθρώπους.

Σχεδόν όλοι οι αγνοούμενοι είναι υπάλληλοι της Vale ή συνεργαζόμενων εταιρειών.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Βραζιλίας επέβαλαν πρόστιμο ύψους 250 εκατομμυρίων ρεάλ (σχεδόν 66,5 εκατομμύρια δολάρια, 58 εκατ. ευρώ) στον μεταλλευτικό κολοσσό Vale, υπεύθυνο για το φράγμα που έσπασε χθες, Παρασκευή, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον δέκα νεκρούς και 300 αγνοούμενους.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι πρόστιμο έχει επιβληθεί στον κολοσσό Vale. Το ποσό επιβεβαιώθηκε στο AFP από κυβερνητική πηγή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Παλαιστινίους να μην ταξιδεύουν στους δρόμους που οδηγούν στα κέντρα παροχής βοήθειας στη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς τους «ζώνες μάχης

Διεθνή / Γάζα: Μη χρησιμοποιείτε δρόμους προς τα κέντρα βοήθειας, λέει το Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραηλινού στρατού κοντά σε κέντρα διανομής τροφίμων της GHF - Ο ΟΗΕ μιλά για εγκλήματα πολέμου, ενώ συνεχίζεται η πείνα στη Λωρίδα της Γάζας.
LIFO NEWSROOM
«Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Διεθνή / «Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Royce Lamberth, δήλωσε ότι ο νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους των φυλακών να στερούν αυθαίρετα από τους κρατούμενους φάρμακα και άλλες διευκολύνσεις για τον τρόπο ζωής που το δικό τους ιατρικό προσωπικό έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλες
LIFO NEWSROOM
Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Διεθνή / Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Μετά την αποφυλάκισή του για τον θάνατο του πρώτου ατόμου που χρησιμοποίησε την κάψουλα, υπέστη σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, έπεσε από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στη Ζυρίχη και πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM