Λίλι Τόμλιν: «Το Time θα με έκανε εξώφυλλο μόνο αν δήλωνα ότι είμαι λεσβία»

Λίλι Τόμλιν: «Το Time θα με έκανε εξώφυλλο μόνο αν δήλωνα ότι είμαι λεσβία» Facebook Twitter
Η Λίλι Τόμλιν (δεξιά) με την συμπρωταγωνίστρια της στη δημοφιλέστατη κωμική τηλεοπτική σειρά «ώριμων γυναικών» Grace and Frankie, Τζέιν Φόντα
0

Κατά την κοινή της εμφάνιση στο The Ellen Show με την συμπρωταγωνίστρια της στη σειρά Grace and Frankie Τζέιν Φόντα, η πολυβραβευμένη ηθοποιός εξήγησε εκείνη την απόφασή της στην παρουσιάστρια Έλεν ΝτεΤζένερις, η οποία είχε η ίδια αποκαλύψει δημόσια τον σεξουαλικό της προσανατολισμό εμφανιζόμενη στο εξώφυλλο του Time το 1997 με τη λεζάντα «Ναι, είμαι γκέι».

Ήταν το 1975, τη χρονιά που ήταν υποψήφια στα Όσκαρ για την ερμηνεία της στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο, την αριστουργηματική ταινία "Nashville" του Ρόμπερτ Άλτμαν, όταν της προτάθηκε από το περιοδικό η περίοπτη θέση στο εξώφυλλό του υπό τον όρο να αποκαλύψει τη σεξουαλική της ταυτότητα.

Λίλι Τόμλιν: «Το Time θα με έκανε εξώφυλλο μόνο αν δήλωνα ότι είμαι λεσβία» Facebook Twitter
Με τον Κρις Κάρανταϊν στο Nashville (1975) του Ρόμπερτ Άλτμαν

«Αποφάσισα τότε να μην παίξω το παιχνίδι τους», δήλωσε στην εκπομπή η ηθοποιός που τότε ζούσε ήδη με τη σύντροφό της Τζέιν Βάγκνερ, την οποία παντρεύτηκε την Πρωτοχρονιά του 2013, πέντε χρόνια αφότου η μητέρα της Τόμλιν είχε φύγει από τη ζωή στα 91 της.

«Επίσης, ένα τέτοιο εξώφυλλο θα σκότωνε τη μάνα μου και δεν ήθελα με τίποτα να τη στενοχωρήσω», πρόσθεσε η 79χρονη ηθοποιός.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, η Τζέιν Φόντα που καθόταν πλάι της στην εκπομπή, δήλωσε γελώντας: «Εγώ πάντως αν μου έδιναν το εξώφυλλο, δεν θα είχα πρόβλημα να δηλώσω οτιδήποτε».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM