Φίλοι, συνεργάτες κι υποστηρικτές του Κασόγκι συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη

Φίλοι, συνεργάτες κι υποστηρικτές του Κασόγκι συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για να αποτίσουν φόρο τιμής στον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, ένα μήνα και πλέον μετά τη δολοφονία του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Φίλοι, συνεργάτες κι υποστηρικτές του έδωσαν το παρών, ορισμένοι εκ των οποίων φόραγαν μάσκες με το πρόσωπο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. Κατά τη διάρκειας της κινητοποίησης, εκφωνήθηκαν ομιλίες και προβλήθηκαν βίντεο στη μνήμη του, σε μια ολονυκτία που οργανώθηκε 40 ημέρες μετά τον θάνατό του, όπως προτάσσει η μουσουλμανική παράδοση.

Ο δημοσιογράφος, ένας επικριτής των κυβερνώντων στο Ριάντ, δολοφονήθηκε από μια ομάδα Σαουδαράβων κομάντο, τη 2α Οκτωβρίου στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Τουράν Κισλακτζί, ο επικεφαλής της τουρκοαραβικής ένωσης ΜΜΕ (TAM), μέλος της οποίας ήταν ο Κασόγκι, απηύθυνε έκκληση να αποδοθεί δικαιοσύνη «προκειμένου αυτοί οι τύραννοι, αυτοί οι βάρβαροι να μην μπορέσουν να ξανακάνουν κάτι τέτοιο (...), προκειμένου κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί».

Για την ακτιβίστρια από την Υεμένη υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ταουακόλ Καρμάν, βραβευθείσα το 2011 με το Νόμπελ Ειρήνης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την εμπλοκή του Ριάντ στην υπόθεση.

«Όλοι οι οργανισμοί του σαουδαραβικού κράτους εμπλέκονται στο έγκλημα το οποίο θυμίζει από κάθε άποψη εκείνα που διαπράττει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος» επισήμανε η ίδια, μιλώντας από το σημείο της κινητοποίησης.

«Γνωρίζουμε ακριβώς τι έκαναν, ακόμα κι αν εκείνοι δεν το παραδέχονται» δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν και φίλος του Κασόγκι Γιασίν Ακτάι, που επίσης παρέστη στη συγκέντρωση σήμερα.

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ/ afp

«Τα πάντα θα αποκαλυφθούν, όλα θα δουν το φως της δημοσιότητας».

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM