Ρώσος καθηγητής παντρεύτηκε την ανήλικη μαθήτριά του για να αποφύγει την καταδίκη

Ρώσος καθηγητής παντρεύτηκε την ανήλικη μαθήτριά του για να αποφύγει την καταδίκη Facebook Twitter
0

Ένας καθηγητής μουσικής και διευθυντής ορχήστρας στη Ρωσία, ηλικίας 55 ετών, ο οποίος καταδικάστηκε διότι είχε συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με μια ανήλικη μαθήτρια απαλλάχθηκε από την ποινή που του επιβλήθηκε, αφού παντρεύτηκε το νεαρό κορίτσι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα.

Ο Γιούρι Μπονταρένκο, πρώην διευθυντής ορχήστρας του καλλιτεχνικού Λυκείου της Αγίας Πετρούπολης (βορειοδυτικά) καταδικάστηκε σήμερα «σε στέρηση ελευθερίας για ένα έτος και τριετή ποινή απαγόρευσης άσκησης παιδαγωγικής δραστηριότητας» διότι σύναψε σεξουαλικές σχέσεις με μια ανήλικη κάτω των 16 ετών, αφού την εποχή που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα ήταν μαθήτριά του, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο Τύπου του δικαστηρίου της συνοικίας Κίροφ, στην Αγία Πετρούπολη.

Εντούτοις, απέφυγε την καταδίκη χάρη σε μια διάταξη του ποινικού κώδικα που καθορίζει ότι ένας καταδικασθείς για πρώτη φορά με αυτήν την κατηγορία «μπορεί να απαλλαγεί της ποινής εφόσον αποδειχθεί ότι δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την κοινωνία αφού παντρεύτηκε με την ζημιωθείσα διάδικο».

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, η σχέση μεταξύ του μαέστρου και της μαθήτριάς του, ηλικίας 15 ετών όταν γνωρίστηκαν, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2015 και συνεχίστηκε έως το Νοέμβριο του 2016, όταν οι γονείς του κοριτσιού ανακάλυψαν τη σχέση τους και κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του.

Η εφημερίδα Komsomolskaïa Pravda διευκρινίζει ότι ο Γιούρι Μπονταρένκο, αφού προσπάθησε να καθυστερήσει τη δίκη που ξεκίνησε τον Μάιο του 2017, κατόπιν πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του τον Δεκέμβριο του 2017 και παντρεύτηκε τη νεαρή κοπέλα, η οποία είχε πλέον ενηλικιωθεί, τον Ιανουάριο.

Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμενος προς όφελός του τη σχετική διάταξη του νόμου απέφυγε την καταδίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM