Αργεντινή: Συνεχίζονται οι έρευνες για το χαμένο υποβρύχιο- Τι αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα του San Juan

Αργεντινή: Συνεχίζονται οι έρευνες για το χαμένο υποβρύχιο- Τι αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα του San Juan Facebook Twitter
0

Το τελευταίο μήνυμα του υποβρυχίου της Αργεντινής που εξαφανίσθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό με 44 ναυτικούς ανέφερε βραχυκύκλωμα και αρχή πυρκαγιάς, αποκάλυψε το τηλεοπτικό δίκτυο A24 του Μπουένος Άιρες.


Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε τη νύκτα το μήνυμα που εξέπεμψε στις 15 Νοεμβρίου το υποβρύχιο San Juan πριν χαθεί κάθε επαφή μαζί του.


Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, θαλασσινό νερό εισήλθε στο υποβρύχιο από το σνόρκελ, το σωλήνα που επιτρέπει στα πετρελαιοκίνητα υποβρύχια σαν το San Juan να λειτουργήσουν τις μηχανές τους σε κατάδυση επιτρέποντας την έξοδο των αερίων καύσης και την είσοδο φρέσκου αέρα.


«Η είσοδος θαλασσινού νερού από το σύστημα εξαερισμού προς το ρεζερβουάρ των μπαταριών 3 προκάλεσε βραχυκύκλωμα και αρχή πυρκαγιάς», σύμφωνα με το κείμενο του μηνύματος. «Οι μπαταρίες της πλώρης είναι εκτός λειτουργίας». Στο τελευταίο μήνυμα αναφέρεται επίσης ότι το υποβρύχιο «προς το παρόν πλέει σε κατάδυση» και ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει την στρατιωτική διοίκηση.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής είχε ανακοινώσει ότι το υποβρύχιο έκανε γνωστό ότι είχε αβαρία στις μπαταρίες του, όμως κατόρθωσε να την ελέγξει.


Η τελευταία επικοινωνία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης , 15 Νοεμβρίου, όταν το υποβρύχιο βρισκόταν στον κόλπο του Σαν Χόρχε, 450 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Αργεντινής. Λίγο αργότερα καταγράφηκε υποθαλάσσια έκρηξη ανιχνεύθηκε στην περιοχή της τελευταίας θέσης του υποβρυχίου.

Το San Juan είχε αποπλεύσει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου από την Ουσουάια, στο νότιο άκρο της Αργεντινής με προορισμό το Μαρ ντε Πλάτα, όπου είναι η βάση του. Χθες, δώδεκα ημέρες μετά την εξαφάνισή του, πλοία και αεροσκάφη από 15 χώρες συνέχιζαν τις έρευνες στην περιοχή για να εντοπίσουν το υποβρύχιο.


«Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμη εντοπίσει το υποβρύχιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής Ενρίκε Μπάλμπι.


Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μία ζώνη ακτίνας 36 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της έκρηξης, που φαίνεται ότι έστειλε το υποβρύχιο στον βυθό του ωκεανού.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM