Η Lady Gaga συνομιλεί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ μέσω FaceTime και μιλά για τη μάχη της με την PTSD

Η Lady Gaga συνομιλεί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ μέσω FaceTime και μιλά για τη μάχη της με την PTSD Facebook Twitter
0

O πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Lady Gaga συνομίλησαν μέσω FaceTime, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν το κοινό γύρω από τις ψυχικές ασθένειες.

Το στίγμα ή απλώς ο φόβος, τόνισαν, αποθαρρύνει πολλούς από το να μιλήσουν ανοιχτά για τα συναισθήματά τους.

«Υπάρχει πολλή ντροπή σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες. Νιώθεις ότι κάτι πάει λάθος με σένα» ανέφερε η Lady Gaga από την κουζίνα της στο Λος Άντζελες.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στο Facebook, είναι το πιο πρόσφατο φιλμάκι της σειράς #oktosay, η οποία δείχνει ανθρώπους από διαφορετικούς τομείς και περιβάλλοντα να μιλούν για τις ψυχικές ασθένειες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Πίνοντας μία γουλιά καφέ, η 31χρονη σούπερ σταρ της ποπ επαίνεσαι τις «όμορφες ιστορίες» που αφηγούνται τα συγκεκριμένα φιλμ και μίλησε για τη δική της μάχη με τη διαταραχή μετα-τραυματικού στρες (PTSD).

«Θα έπρεπε να ήμουν τόσο χαρούμενη, αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα όταν ξυπνάς το πρωί και νιώθεις τόσο κουρασμένος, τόσο λυπημένος, ή είσαι γεμάτος άγχος, και αυτό σε κάνει να μην μπορείς να σκεφτείς», ομολόγησε στον πρίγκιπα Ουίλιαμ.


Από το γραφείο του στο παλάτι του Κένσινγκτον, ο 34χρονος πρίγκιπας τόνισε τη σημασία του να μιλάει κανείς για τα προβλήματά του. «Είναι ώρα όλοι μας να μιλήσουμε ανοιχτά» απάντησε στη Lady Gaga, για να προσθέσει: «Μία συζήτηση με έναν φίλο ή κάποιο μέλος της οικογένειας μπορεί να κάνει τη διαφορά».

O Δούκας του Κέιμπριτζ και η Αμερικανίδα σταρ της ποπ κανόνισαν να συναντηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο στη Μεγάλη Βρετανία για να συζητήσουν για το πως μπορούν να συνεργαστούν κατά του στίγματος που υπάρχει γύρω από τις ψυχικές ασθένειες με τη Lady Gaga να λέει ότι «πρέπει να καταβάλουμε την πιο δυνατή, την πιο αμείλικτη προσπάθεια που μπορούμε για να θεωρούνται φυσιολογικά τα ψυχικά προβλήματα».

Το βίντεο με τη συνομιλία ξεκινά στο 1.50':

Με πληροφορίες από CNN και Daily Mail

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση και προβολή του Λουτρώνα του Ταλλαρά και των βασιλικών Καρέκλη και Αγίας Βαρβάρας, μνημείων που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου στο νησί
LIFO NEWSROOM
ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM