Λωρίδα της Γάζας: Προειδοποιήσεις του ΠΟΥ για «καταστροφή δημόσιας υγείας»

Λωρίδα της Γάζας: Προειδοποιήσεις του ΠΟΥ για «καταστροφή δημόσιας υγείας» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Για «καταστροφή δημόσιας υγείας» στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την ώρα που εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Επίκειται καταστροφή δημόσιας υγείας, που ελλοχεύει με τους μαζικούς εκτοπισμούς, τον συνωστισμό, τις καταστροφές στις υποδομές υδροδότησης και υγιεινής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Κρίστιαν Λιντμάιερ σε δημοσιογράφους. Παράλληλα, προειδοποίησε για τον κίνδυνο θανάτων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας που δεν συνδέονται άμεσα με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ερωτηθείς εάν άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας άλλων επιπλοκών που δεν σχετίζονται με τον βομβαρδισμό, ο ίδιος δήλωσε: «Ναι, πράγματι». Ο Κρίσιαν Λιντμάιερ ζήτησε να επιτραπεί η παροχή καυσίμων στη Γάζα προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης. Να σημειωθεί πως το Ισραήλ έχει αποκλείσει τη Λωρίδα της Γάζας και αρνείται να επιτρέψει να εισέλθουν καύσιμα στον θύλακα, λέγοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τη Χαμάς για στρατιωτικούς λόγους.

Λωρίδα της Γάζας: Κίνδυνος βρεφικών θανάτων λόγω αφυδάτωσης

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της UNICEF στην ίδια ενημέρωση των δημοσιογράφων, προειδοποίησε για τον κίνδυνο βρεφικών θανάτων λόγω αφυδάτωσης καθώς είναι διαθέσιμο μόνο το 5% της κανονικής παροχής νερού. «Άρα οι παιδικοί θάνατοι λόγω αφυδάτωσης, ιδιαίτερα βρεφικοί θάνατοι λόγω αφυδάτωσης, είναι μια ολοένα και αυξανόμενη απειλή», δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν από την κατανάλωση υφάλμυρου νερού. Περίπου 940 παιδιά φέρονται ως αγνοούμενα στη Γάζα, δήλωσε ο ίδιος, με κάποια να εκτιμάται ότι βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στη Γάζα, πάνω από 8.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις αεροπορικές επιθέσεις στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς θύλακα ως απάντηση στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου όταν η Χαμάς σκότωσε 1.400 ανθρώπους στο Ισραήλ και συνέλαβε πάνω από 200 ομήρους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM