Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Οι δύο πλευρές δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο από τις συγκρούσεις

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Πέραν των στρατιωτικών επιχειρήσεων που σημειώνονται στον πόλεμο του Ισραήλ με την Χαμάς, σε εξέλιξη βρίσκεται και ένας διαφορετικός «πόλεμος» σε επίπεδο επικοινωνίας μέσω βίντεο που δημοσιεύουν οι δύο πλευρές.

Με λίγες ώρες διαφορά οι ισραηλινές δυνάμεις και η Χαμάς έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο από τις μεταξύ τους συγκρούσεις στον πόλεμο στο Ισραήλ. Σημειώνεται πως οι εχθροπραξίες έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής την ζωή σε σχεδόν 10.000 άτομα κι από τις δύο πλευρές. 

Από την μια πλευρά, λοιπόν, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα βίντεο που φέρεται να καταγράφεται χερσαία επιχείρησή τους στη Γάζα. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό X του ισραηλινού στρατού σήμερα το πρωί, ενώ είχε προηγηθεί ενημέρωση που υποστήριζε ότι τα στρατεύματα είχαν χτυπήσει 300 στόχους. Το βίντεο συνοδεύεται με το εξής σχόλιο: «Όλοι μας κοιτάζουν τώρα. Όπως και εγώ, σας εμπιστεύονται και πιστεύουν σε εσάς, είστε η γενιά της νίκης: Η διαταγή επίθεσης του διοικητή της Νότιας Διοίκησης, στρατηγού Γιάρον Φίνκελμαν για τις χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας».

Κατόπιν δημοσιεύτηκαν και άλλα σχετικά βίντεο. 

Σε ένα άλλο βίντεο αναφέρεται πως οι IDF και η Shin Bet (Γενική υπηρεσία ασφαλείας) υποστηρίζουν ότι συνελήφθησαν 38 καταζητούμενοι και κατασχέθηκαν όπλα. Προστίθεται πως «οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν απόψε το σπίτι του Σαλάχ Αρόρι, αναπληρωτή επικεφαλής του πολιτικού γραφείου και υπεύθυνου για τις δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο κι από τη Χαμάς

Στον αντίποδα και η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που φέρεται να παρουσιάζει μαχητές της να συγκρούονται με τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή. 

Τέλος, σύμφωνα με το BBC η Χαμάς ισχυρίζεται ότι σκότωσε ισραηλινό στρατιώτη στη Γάζα. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, κανάλια Telegram που διαχειρίζονται η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ επίσης περιγράφουν τις μάχες στη Γάζα.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες τις τελευταίες ώρες, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς - οι ταξιαρχίες Al Qassam - λένε ότι:

-Σκότωσαν έναν στρατιώτη των IDF και κατέστρεψαν δύο οχήματα που προσπαθούσαν να κινηθούν περαιτέρω στη βορειοδυτική Γάζα
-Έβαλαν φωτιά σε ένα ισραηλινό τανκ κοντά στη συνοικία Ζεϊτούν, αφού το χτύπησαν με αντιαρματικό βλήμα.
-Επιτέθηκαν σε στρατιώτες που εισήλθαν σε κτίριο στο Beit Hanoun όπου κρύβονταν ένοπλοι της Χαμάς, με στόχο μια μπουλντόζα και ένα απροσδιόριστο όχημα των IDF.

Τέλος, οι ταξιαρχίες Αλ Κουντς, η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, λένε επίσης ότι επιτέθηκαν με βλήματα όλμου εναντίον δύο ομάδων Ισραηλινών στρατιωτών και οχημάτων κοντά στις πόλεις Erez και Al-Atatra στη βορειοδυτική Γάζα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM