Γάζα: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε προσφυγικό καταυλισμό

Γάζα: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε προσφυγικό καταυλισμό Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες είναι ο απολογισμός αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia στη βόρεια Γάζα.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς και ο διευθυντής του νοσοκομείου στην περιοχή μιλούν για τουλάχιστον 50 νεκρούς στον προσφυγικό καταυλισμό στη Γάζα, όπως μεταδίδει το BBC.

Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για αεροπορική επιδρομή από την αρχή, αλλά οι ισραηλινές δυνάμεις δεν σχολίασαν αρχικά. Λίγο αργότερα ωστόσο επιβεβαίωσαν την επίθεση λέγοντας ότι σκότωσε ανώτατο αξιωματούχο της Χαμάς.

Στις φωτογραφίες που παρέθεσε φωτογράφος του Reuters από το σημείο φαίνεται να έχει ισοπεδωθεί μία σημαντική περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού Jabalia. Σε αυτές φαίνονται μεγάλοι κρατήρες και ερείπια από κτίρια που έχουν καταρρεύσει ενώ δεκάδες άνθρωποι ψάχνουν στα ερείπια για επιζώντες.

O Guardian μεταδίδει ότι έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 47 πτώματα μετά την έκρηξη στον καταυλισμό.

Επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός το χτύπημα σε προσφυγικό καταυλισμό στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia , και πρόσθεσε ότι σκότωσε ανώτατο διοικητή της Χαμάς.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον διοικητή του κεντρικού τάγματος της Jabalia της Χαμάς, Ιμπραήμ Μπιάρι, σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο στρατός είπε ότι το χτύπημα σκότωσε τον Μπιάρι και αρκετούς άλλους μαχητές της Χαμάς και προκάλεσε την κατάρρευση υπόγειων τούνελ τρομοκρατών, καταστρέφοντας πολλά κοντινά κτίρια. Σύμφωνα με τιςI DF, ο Μπιάρι ήταν ένας από τους διοικητές της Χαμάς που ήταν υπεύθυνος για την εντολή να εισβάλουν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι η αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό ήταν πλήγμα «μιας ευρείας κλίμακας» εναντίον στελεχών της Χαμάς και υποδομών.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 150 τραυματίστηκαν στον ισραηλινό βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM