Νέα Υόρκη: Παγιδεύτηκε σε θησαυροφυλάκιο και δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν

Νέα Υόρκη: Παγιδεύτηκε σε θησαυροφυλάκιο και δεν μπορούσαν να τον βγάλουν Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, όταν ένας άνδρας ενώ προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στην θυρίδα του εγκλωβίστηκε και πέρασε όλο το βράδυ σε αυτή. 

Πράγματι, το βράδυ της Τρίτης 24 Οκτωβρίου, η Πυροσβεστική έλαβε κλήση για απεγκλωβισμό ατόμου από κτίριο στο κέντρο του Μανχάταν. Το κτίριο στην 580 Fifth Avenue είναι γνωστό ως World Diamond Tower και στεγάζει αρκετές επιχειρήσεις κοσμημάτων, ενώ ο βοηθός αρχηγού της πυροσβεστικής επιβεβαιώνοντας το περιστατικό δεν εξήγησε το πώς το συγκεκριμένο άτομο κατάφερε να παγιδευτεί μέσα σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού του, το προσωπικό της πυροσβεστικής και της αστυνομίας βρισκόταν σε επικοινωνία με τον άνδρα μέσα στο θησαυροφυλάκιο και είχαν την δυνατότητα να τον παρακολουθούν μέσα από κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του βοηθού του αρχηγού της πυροσβεστικής, η ομάδα του είχε τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να καταφέρουν να «διαπεράσουν» τους τοίχους από χάλυβα του θησαυροφυλακίου, και πράγματι «η διαδικασία ξεκίνησε για να παραβιαστεί ο τοίχος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο μετά από 10 ώρες, οι πυροσβέστες αποφάσισαν να σταματήσουν τις περαιτέρω ενέργειες, φοβούμενοι ότι οι προσπάθειες διάσωσής θα μπορούσαν να βλάψουν τον άνδρα.

«Το πρόβλημα με την επιμετάλλωση είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους πυρσούς μας, κάτι που θα επηρεάσει το περιβάλλον για αυτό το άτομο μέσα στο θησαυροφυλάκιο» συμπλήρωσε.

Οι πόρτες ωστόσο άνοιξαν, όπως είχε προγραμματιστεί λόγω χρονοδιακόπτη γύρω στις 7 το πρωί, και ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να τραυματιστεί.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόδραση Κινέζου βαρόνου φαιντανύλης στο Μεξικό προκαλεί κρίση στις σχέσεις με ΗΠΑ

Διεθνή / Απόδραση Κινέζου βαρόνου φαιντανύλης στο Μεξικό προκαλεί κρίση στις σχέσεις με ΗΠΑ

Ο Κινέζος Zhi Dong Zhang, κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο φαιντανύλης και ξέπλυμα $150 εκατ., απέδρασε από κατ' οίκον περιορισμό στο Μεξικό, πυροδοτώντας αντιδράσεις στην κυβέρνηση Σέινμπαουμ και εντάσεις με τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η Μέριλιν πέθανε»: Όταν τα πρωτοσέλιδα πάγωσαν τον κόσμο με τον θάνατο της Μονρόε

Διεθνή / «Η Μέριλιν πέθανε»: Όταν τα πρωτοσέλιδα πάγωσαν τον κόσμο με τον θάνατο της Μονρόε

Σαν σήμερα, 5 Αυγούστου 1962, η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Τα πρωτοσέλιδα της επομένης αποτύπωσαν την απώλεια ενός ειδώλου, αλλά και την αρχή ενός διαρκούς μύθου
LIFO NEWSROOM
Σε κίνδυνο το Ιερό Όρος των Απάτσι – Χαλκορυχείο απειλεί ιστορικό τόπο λατρείας

Διεθνή / Σε κίνδυνο το Ιερό Όρος των Απάτσι – Χαλκορυχείο απειλεί ιστορικό τόπο λατρείας

Το ιερό έδαφος των Απάτσι, Oak Flat, κινδυνεύει από την κατασκευή ενός τεράστιου μεταλλείου χαλκού - Παρά τις αντιδράσεις της φυλής και την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, η εξόρυξη φαίνεται να προχωρά
LIFO NEWSROOM
Συναγερμός στην Κίνα για έξαρση του ιού τσικουνγκούνια: Πάνω από 7.000 κρούσματα και αυστηρά μέτρα αλά Covid-19

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για έξαρση του ιού τσικουνγκούνια: Πάνω από 7.000 κρούσματα και αυστηρά μέτρα αλά Covid-19

Η Κίνα καταγράφει πάνω από 7.000 κρούσματα του ιού chikungunya στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, προκαλώντας ανησυχία και μέτρα αντίστοιχα με εκείνα της πανδημίας Covid-19
LIFO NEWSROOM