Ιράκ: Επιθέσεις σε αμερικανικά στρατεύματα

Ιράκ: Επιθέσεις σε αμερικανικά στρατεύματα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Στόχος δύο επιθέσεων έγιναν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ ενώ συνεχίζεται η ανησυχία για κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. 

Δύο επιθέσεις με ρουκέτα στοχοποίησαν αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν σε δύο βάσεις στο Ιράκ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, έγινε γνωστό σήμερα από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, εν μέσω του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς. Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν την ώρα που ένοπλες ιρακινές ομάδες που πρόσκεινται στο Ιράν απειλούν ότι θα επιτεθούν εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ εξαιτίας της στήριξης που παρέχει η Ουάσινγκτον στο Ισραήλ

Τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή «τρεις ρουκέτες Κατιούσα έπεσαν κοντά στο στρατόπεδο των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού» κατά των τζιχαντιστών, όπου σταθμεύουν Αμερικανοί και το οποίο βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, επεσήμανε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Πηγή από τον ιρακινό στρατό επεσήμανε ότι από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ σημείωσε ότι «γίνεται έλεγχος» για την έκταση των υλικών ζημιών. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Eξάλλου χθες Πέμπτη μια άλλη επίθεση με ρουκέτα εξαπολύθηκε εναντίον της βάσης Άιν αλ Άσαντ, στο δυτικό Ιράκ, όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες, σύμφωνα με ιρακινή στρατιωτική πηγή. «Καμία ζημιά» δεν καταγράφηκε, διαβεβαίωσε η πηγή. Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση ανέλαβε μια οργάνωση με την ονομασία «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» μέσω ανάρτησή της σε κανάλια στο Telegram που συνδέονται με σιιτικές ομάδες που πρόσκεινται στο Ιράν.

Παράλληλα την Τετάρτη «αποτράπηκαν» δύο επιθέσεις με drones εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων και του διεθνούς συνασπισμού στο Ιράκ και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν, προκαλώντας ελαφρούς τραυματισμούς. Περίπου 2.500 Αμερικανοί στρατιώτες και 1.000 στρατιώτες άλλων χωρών μελών του συνασπισμού σταθμεύουν αυτή την περίοδο σε τρεις βάσεις των ιρακινών δυνάμεων.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Διεθνή / Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός Ρουτζινιένε δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει το διάταγμα, το οποίο περιλαμβάνει μόνο πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για τους πολίτες της Λιθουανίας και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM