Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με τον Πούτιν στα τέλη Μαρτίου

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με τον Πούτιν στα τέλη Μαρτίου Facebook Twitter
Φωτ.: ALEXEI DRUZHININ/KREMLIN/SPUTNIK/POOL/EPA
0

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, θα ταξιδέψει στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ενημέρωσαν επίσημες πηγές. 

Το Κρεμλίνο επεσήμανε πως θα συζητήσουν μια «ολοκληρωμένη εταιρική σχέση και στρατηγική συνεργασία».

Η επίσκεψη έρχεται μετά τις προτάσεις που έκανε το Πεκίνο, σύμμαχος της Μόσχας, για να μπει ένα τέλος στην πόλεμο στην Ουκρανία. Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν δεκτές με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τη Δύση, που προειδοποίησε την Κίνα κατά της προμήθειας όπλων στη Ρωσία. 

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως ο Σι θα είναι στη Ρωσία μεταξύ 20ης και 22ας Μαρτίου, μετά από σχετική πρόσκληση που έλαβε από τον Πούτιν. 

Κατά τη συνάντησή τους, όπως επισημάνθηκε, αναμένεται να υπογραφούν «σημαντικά διμερή έγγραφα». Στόχος της επαφής τους είναι η εμβάθυνση της διμερούς εμπιστοσύνης, συμπλήρωσε εκπρόσωπος της κινεζικής πλευράς. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε εκφράσει την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Σι ώστε να συζητήσουν τις κινεζικές προτάσεις. «Θέλω πολύ να πιστέψω πως η Κίνα δεν θα παρέχει όπλα στη Ρωσία» είπε, τότε. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ