«100% Ρωσόφιλοι»: Μια Ιταλίδα πριγκίπισσα, ο εγγονός του Ντε Γκωλ και ο Στίβεν Σίγκαλ στη Μόσχα

«100% Ρωσόφιλοι»: Μια Ιταλίδα πριγκίπισσα, ο εγγονός του Ντε Γκωλ και ο Στίβεν Σίγκαλ στη Μόσχα Facebook Twitter
Ο Στίβεν Σιγκάλ στο συνέδριο του Διεθνούς Κινήματος Ρωσόφιλων στη Μόσχα
0

Ανάμεσά στους παρευρισκόμενους του πρόσφατου συνεδρίου του Διεθνούς Κινήματος Ρωσόφιλων που διεξήχθη με πλήρη επισημότητα στο Μουσείο Πούσκιν της Μόσχας, μπορούσε να δει κανείς προσωπικότητες όπως ο Αμερικανός ηθοποιός Στίβεν Σιγκάλ, ο εγγονός του Σαρλ ντε Γκωλ και μια Ιταλίδα πριγκίπισσα γνωστή για τις μεταφράσεις των βιβλίων του Τόλκιν.

«Είμαι εδώ για να προωθήσω την ειρήνη και τη φιλία και πιστεύω ότι αυτή η σύγκρουση έχει προκληθεί από αγγλοσαξονικά συμφέροντα ... Νομίζω ότι θέτει τον κόσμο σε βαθύ κίνδυνο και είμαι εδώ για να αγωνιστώ ενάντια σ’ αυτό», δήλωσε ο Πιερ ντε Γκολ, εγγονός του Γάλλου στρατηγού και ομιλητής στο συνέδριο, σε συνέντευξή του στον Guardian. Τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ότι η Δύση «επέτρεψε δυστυχώς στον Ζελένσκι, τους ολιγάρχες και τις νεοναζιστικές στρατιωτικές ομάδες του να εγκλωβιστούν σε μια δίνη πολέμου».

 «Ο παππούς μου είχε πολύ βαθιά γνώση και αντίληψη των Ρώσων ηγετών αλλά και του ρωσικού λαού», είπε κατά την ομιλία του στο συνέδριο. «Συνεπώς, είχε πλήρη επίγνωση της γεωγραφικής αναγκαιότητας για την Ευρώπη και τη Γαλλία να συμμαχήσουν με τη Ρωσία…Όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η τωρινή σύγκρουση δημιουργήθηκε για να διασπάσει το ενιαίο μπλοκ της Ευρώπης, προς όφελος των Αμερικανών».

«100% Ρωσόφιλοι»: Μια Ιταλίδα πριγκίπισσα, ο εγγονός του Ντε Γκωλ και ο Στίβεν Σίγκαλ στη Μόσχα Facebook Twitter
ο Πιερ ντε Γκωλ με τη σύζυγό του

Μπορεί όμως επίσης να αποδειχθεί μια επικερδής ευκαιρία. Ως τραπεζίτης, πρόσθεσε, ψάχνει να βρει ανθρώπους με «διαφορετική άποψη για την ειρήνη», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναζητούν νέα «χρηματοοικονομικά και επενδυτικά συμβόλαια».

Στη σκηνή, ντυμένος στα μαύρα, βρισκόταν επίσης ο Στίβεν Σιγκάλ, ο οποίος έχει οριστεί ειδικός εκπρόσωπος για τους πολιτιστικούς δεσμούς Ρωσίας-ΗΠΑ. «Είμαι 100% ρωσόφιλος και 1 εκατομμύριο % Ρώσος», δήλωσε ο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ηθοποιός, ο οποίος έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Ρωσία, συνόδευσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε διάφορες εκδηλώσεις πολεμικών τεχνών κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων. Πρόσφατα ο Ρώσος Πρόεδρος του απένειμε το ύψιστο κρατικό παράσημο του Τάγματος της Φιλίας, ενώ από το 2016 του έχει χορηγηθεί η ρωσική υπηκοότητα.

Παρόν ήταν επίσης ο Σεργκέι Λαβρόφ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, δίνοντας ένα επίσημο κύρος στην εκδήλωση και μεταφέροντας κατά την ομιλία του ένα μήνυμα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν: «Δεν παρακολουθούμε απλώς έναν νεοναζισμό, παρακολουθούμε έναν άμεσο ναζισμό, ο οποίος σκεπάζει όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Παρακολουθούμε πώς η ιστορία και τα ιερά μνημεία καταστρέφονται μπροστά στα μάτια μας».

Ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν στη σκηνή, ξεχώρισε η πριγκίπισσα Βιτόρια Αλιάτα ντι Βιλαφράνκα, μια γυναίκα στα 70 της χρόνια με κατακόκκινα μαλλιά, πιο γνωστή στην Ιταλία ως η πρώτη μεταφράστρια στα ιταλικά των έργων του συγγραφέα του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών». Η ίδια Ισχυρίζεται ότι τη μαφία προκειμένου να διεκδικήσει το οικογενειακό της παλάτι στην Μπαγκερία, όπου, όπως είπε, γυρίζεται αυτόν τον καιρό ένα σύγχρονο ριμέικ του κλασικού «Γατόπαρδου».

«100% Ρωσόφιλοι»: Μια Ιταλίδα πριγκίπισσα, ο εγγονός του Ντε Γκωλ και ο Στίβεν Σίγκαλ στη Μόσχα Facebook Twitter
Η πριγκίπισσα Βιτόρια Αλιάτα ντι Βιλαφράνκα στο οικογενειακό της 'παλάτσο' στην Μπαγκερία

Στην ομιλία της είπε ότι η «ρωσοφοβία» δημιουργήθηκε προκειμένου να ενισχυθούν οι «νέες φόρμουλες αποικιοκρατίας» και τη συνέδεσε με την απόβαση των ΗΠΑ στη Σικελία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, την οποία χαρακτήρισε πρόσχημα για την εξάπλωση της επιρροής της Ουάσινγκτον. Η Αλιάτα δήλωσε ότι συμμετείχε στο συνέδριο εκπροσωπώντας τη Deutsch-Arabaische Gesellschaft (Γερμανο- Αραβικό Σύνδεσμο), της οποίας είναι πρόεδρος, και ότι επιθυμεί να στείλει ένα «μήνυμα ειρήνης». Είπε επίσης ότι με την ευκαιρία θα επισκεπτόταν τη ρωσική βασιλική οικογένεια. «Είμαι ξαδέλφη των Ρομανόφ», δήλωσε. «Η παρουσία μου εδώ δεν έχει να κάνει με προσωπικές συμπάθειες», συμπλήρωσε. «Βρίσκω τον Πούτιν πιο συμπαθή από τον Μπάιντεν, από τη άλλη όμως  είμαι πολύ καλή φίλη της ετεροθαλούς αδελφής του Ομπάμα».

Με στοιχεία απο The Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM
«Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Διεθνή / «Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Στο Πόρτλαντ, κάτοικοι του Gray’s Landing βιώνουν καθημερινά συγκρούσεις με ομοσπονδιακούς πράκτορες και διαδηλωτές - Δακρυγόνα, Εθνοφρουρά και μέτρα προστασίας έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας
LIFO NEWSROOM
Ο Μαχμούντ Αμπάς χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα και καλεί σε μόνιμη πολιτική λύση

Διεθνή / Ο Μαχμούντ Αμπάς χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα και καλεί σε μόνιμη πολιτική λύση

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τους μεσολαβητές – Ζήτησε τερματισμό της κατοχής και δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
LIFO NEWSROOM
Εκεχειρία στη Γάζα: Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους - Στις 12 οι υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους - Στις 12 οι υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα με ένα τολμηρό σχέδιο ανταλλαγής ομήρων και κρατουμένων - Ποιοι παραμένουν αιχμάλωτοι, τι προβλέπει η συμφωνία και ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν στην πορεία προς την ειρήνη
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της προεδρίας του: συμφωνία ειρήνης Ισραήλ–Χαμάς - Όμηροι, εκεχειρία και πολιτικές ισορροπίες καθορίζουν το αποτέλεσμα
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης όρων όπως «μπιφτέκι», «μπριζόλα» και «λουκάνικο» για φυτικά προϊόντα - Κτηνοτρόφοι υπέρ, καταναλωτές και βιομηχανία τροφίμων κατά — Τι σημαίνει η απόφαση για την αγορά vegan τροφίμων στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε και παρενοχλούσε τους γονείς του αγνοούμενου κοριτσιού

Διεθνή / Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε το αγνοούμενο κορίτσι

Τον Απρίλιο του 2024, η Τζούλια Βάντελτ τηλεφώνησε περισσότερες από 60 φορές σε μία ημέρα στους γονείς της Μαντλίν - «Δώστε μου μία ευκαιρία, δεν είμαι ψεύτρα», εκλιπαρούσε σε ένα μήνυμα που είχε αφήσει στον τηλεφωνητή της οικογένειας
LIFO NEWSROOM
Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Μετά από δύο χρόνια αιματηρού πολέμου, Ισραήλ και Χαμάς καταλήγουν σε συμφωνία εκεχειρίας με μεσολάβηση του Ντόναλντ Τραμπ - Όλοι οι όμηροι απελευθερώνονται, αρχίζει η απόσυρση του ισραηλινού στρατού και ανοίγει ο δρόμος για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM
Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM