Η διστακτική στάση της Κίνας απέναντι στη ρωσική εισβολή

Η διαστακτική στάση της Κίνας απέναντι στη ρωσική εισβολή Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Β. Πούτιν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ ότι αγνοούν τις "εύλογες" ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια και ότι αθετούν συνεχώς τις δεσμεύσεις τους σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τον ηγέτη της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με το κείμενο της συνομιλίας που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Πούτιν είπε στον κ. Σι ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να ξεκινήσει "διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου" με την Ουκρανία, ανέφερε το κείμενο, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Β. Λαβρόφ, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ότι η Μόσχα δεν θα διαπραγματευτεί μέχρι η Ουκρανία να σταματήσει να αντιστέκεται στη στρατιωτική προέλαση της Ρωσίας.

Αναφερόμενος στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επέμβει για να βοηθήσουν τους υποστηριζόμενους από τη Μόσχα αυτονομιστές να καταλάβουν περισσότερα εδάφη από την Πέμπτη, ο κ. Σι είπε ότι η κατάσταση έχει " αλλάξει ραγδαία". Επανέλαβε την προηγούμενη θέση της Κίνας ότι είναι σημαντικό να γίνονται σεβαστές οι "νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια" καθώς και η "κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα" όλων των χωρών.

Καθώς ο κ. Σι και ο κ. Πούτιν έχουν σφυρηλατήσει μια στενότερη σχέση, σε αντίθεση με αυτό που θεωρούν ως μια παγκόσμια τάξη που κυριαρχείται από τις ΗΠΑ, η Κίνα αγωνίστηκε να βρει μια ισορροπία στην κρίση της Ουκρανίας μεταξύ της υποστήριξης της Ρωσίας και της διατήρησης της μακροχρόνιας αρχής της για την προστασία της κυριαρχίας των επιμέρους εθνών.

Το Πεκίνο δήλωσε την Παρασκευή ότι υποστηρίζει τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ο κ. Σι δήλωσε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με όλα τα μέρη για να "διαφυλάξει σταθερά το διεθνές σύστημα με τα Ηνωμένα Έθνη στον πυρήνα του και μια διεθνή τάξη που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο".

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Βαρκελώνη για τη Γάζα: Αναχώρησε ο στολίσκος αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla» με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Από τη Βαρκελώνη για τη Γάζα: Αναχώρησε ο στολίσκος αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla» με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

«Είναι η μεγαλύτερη αποστολή αλληλεγγύης στην ιστορία» με «περισσότερους ανθρώπους και περισσότερα πλοία από οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια μέχρι τώρα να φθάσει στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
«ΗΠΑ και Ρωσία» θεωρούν πως η Ευρώπη «εμποδίζει παρασκηνιακά» το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / «ΗΠΑ και Ρωσία» θεωρούν πως η Ευρώπη «εμποδίζει παρασκηνιακά» το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

«Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες υποστηρίζουν δημόσια την αμερικανική προσπάθεια και επιχειρούν παρασκηνιακά να αναιρέσουν την όποια πρόοδο», σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios
LIFO NEWSROOM
Οι εκδόσεις που απευθύνονται στο LGBTQ+ κοινό αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τους διαφημιστές, προειδοποιούν οι εκδότες

Διεθνή / Τα περιοδικά που απευθύνονται στο LGBTQ+ κοινό αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τους διαφημιστές, προειδοποιούν οι εκδότες

Η αντι-DEI εκστρατεία στις ΗΠΑ και οι διαφημιστές που αποφεύγουν να συνεργαστούν με τα έντυπα που απευθύνονται στην LGBTQ+ κοινότητα και άλλες μειονότητες
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Η στιγμή που ακτιβίστριες ρίχνουν κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη της Σαγράδα Φαμίλια

Διεθνή / Ισπανία: Η στιγμή που ακτιβίστριες ρίχνουν κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη της Σαγράδα Φαμίλια

Διαμαρτυρόμενες για την κυβερνητική απραξία απέναντι στις καταστροφικές φωτιές, οι δύο γυναίκες έριξαν την μπογιά στην πρόσοψη του διάσημου καθεδρικού ναού και συνελήφθησαν
LIFO NEWSROOM
Η εβδομάδα της κρίσης για την Κίνα: Οι στρατηγικές κινήσεις της στην παγκόσμια σκακιέρα

Διεθνή / Η εβδομάδα της κρίσης για την Κίνα: Οι στρατηγικές κινήσεις της στην παγκόσμια σκακιέρα

Αυτή η εβδομάδα για το Πεκίνο είναι μια ευκαιρία για επίδειξη στρατιωτικής, πολιτικής, και οικονομικής ισχύος, καθώς και της ικανότητας του να προσφέρει εναλλακτικές σε μια απρόβλεπτη εποχή
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Χαμάς επιβεβαιώνει τον θάνατο του στρατιωτικού ηγέτη της, Μοχάμεντ Σινουάρ

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς επιβεβαιώνει τον θάνατο του στρατιωτικού ηγέτη της, Μοχάμεντ Σινουάρ

Η Χαμάς δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του Μοχάμεντ Σινουάρ, αλλά συμπεριέλαβε τη φωτογραφία του μαζί με εκείνες άλλων ηγετών του κινήματος που χαρακτηρίστηκαν «μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Μία ολόκληρη «πόλη» έχει εξαφανισθεί από το 2007 που κηρύχθηκε ο «πόλεμος κατά των ναρκωτικών

Διεθνή / Μεξικό: Μία ολόκληρη «πόλη» έχει εξαφανισθεί από το 2007 που κηρύχθηκε ο «πόλεμος κατά των ναρκωτικών

Περισσότερα από 130.000 άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα στο Μεξικό - Διαδηλώσεις σε όλη την χώρα από συγγενείς, φίλους αγνοουμένων, καθώς και ακτιβιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM