ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Πελώρια καρδιά πάνω από τη Γερμανία - «Αντίο» αγάπης από το τελευταίο superjumbo της Airbus

Love is in the air: Last A380 superjumbo leaves message in sky Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: FlightRadar24
0

Η τελευταία δοκιμαστική πτήση τού τελευταίου εμβληματικού Airbus A380 superjumbo είχε ένα συμβολικό αποχαιρετισμό. 

Οι πιλότοι του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους έκαναν πριν από δύο ημέρες την τελευταία δοκιμαστική πτήση πριν την παράδοσή του. Απογειώθηκαν από τις εγκαταστάσεις της Airbus στο αεροδρόμιο Hamburg-Finkenwerder για μία βόλτα πάνω από τη βορειοδυτική Γερμανία. 

Λόγω του ιδιαίτερου συμβολισμού της πτήσης αυτής, η διαδρομή είχε το σχήμα καρδιάς, όπως αποτυπώθηκε από την υπηρεσία εντοπισμού πτήσεων FlightRadar24.


Το αεροσκάφος βρισκόταν στη βάση του Αμβούργου για τις τελευταίες δοκιμές καθώς, τη διαρρύθμιση της καμπίνας και το βάψιμό του. 

Αναμένεται να παραδοθεί εντός του μήνα στην Emirates, τον μεγαλύτερο αγοραστή τού συγκεκριμένου μοντέλου. 


Με κόστος 25 δισεκατομμυρίων και χωρητικότητα άνω των 853 επιβατών, πρόκεται για τον μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος μαζικής παραγωγής στην ιστορία της αεροπλοΐας. 


Η πρώτη παράδοση του σουπερτζάμπο έγινε το 2007 στη Singapore Airlines και έκτοτε περίπου 250 πελώρια Α380 κατασκευάστηκαν στην Τουλούζη. 

Πριν από τρία χρόνια, η Airbus ανακοίνωσε πως διακόπτη την παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου. 

«Είναι μια επώδυνη απόφαση. Επενδύσαμε πολλή προσπάθεια, πολλούς πόρους και πολύ ιδρώτα σ'αυτό το αεροπλάνο» είχε πει τον Φεβρουάριο του 2019 ο διευθύνων σύμβουλος Τομ Έντερς. 
 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ