Εκλάπη χρυσό ρολόι τσέπης, 27.000 δολαρίων- Δώρο προέδρου των ΗΠΑ

Εκλάπη χρυσό ρολόι τσέπης, 27.000 δολαρίων- Δώρο προέδρου των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ένα ρολόι τσέπης, που αξίζει έως και 27.000 δολάρια και το είχε κάνει δώρο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Γούντροου Ουίλσον, εκλάπη από αντικέρ στο Λονδίνο.

Το ρολόι εκλάπη το Σάββατο και η αξία του εκτιμάται από 22.800 έως 26.860 δολάρια, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ο δράστης μπήκε στο κατάστημα στο βόρειο Λονδίνο και είπε ότι θέλει να αγοράσει ένα βάζο. Η πληρωμή με την πιστωτική κάρτα του απορρίφθηκε και εκτιμάται ότι ο δράστης άνοιξε την προθήκη και έκλεψε το ρολόι, τη στιγμή που ο υπάλληλος έβαζε το βάζο πίσω στη θέση του.

Το ρολόι είναι από χρυσό 14 καρατίων και το είχε κάνει δώρο ο Ουίλσον, ο 28ος Αμερικανός πρόεδρος, που ήταν στην εξουσία από το 1913 έως το 1921. Στην μπροστινή πλευρά υπάρχει το έμβλημα των ΗΠΑ- ο αετός- και στην πίσω μεριά είναι χαραγμένο το μήνυμα του προέδρου.

Εκλάπη χρυσό ρολόι τσέπης, 27.000 δολαρίων- Δώρο προέδρου των ΗΠΑ Facebook Twitter

«Από τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τον Τσαρλς Λόρενσον, πλοίαρχο του βρετανικού ατμόπλοιου Nubian, ως αναγνώριση των ανθρωπιστικών υπηρεσιών του, στη διάσωση στη θάλασσα στις 7 Μαρτίου 1914 του πλοιάρχου και του πληρώματος της αμερικανικής σκούνας Julia A Trubee», αναφέρει το μήνυμα.

Εκλάπη χρυσό ρολόι τσέπης, 27.000 δολαρίων- Δώρο προέδρου των ΗΠΑ Facebook Twitter

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ρολογιού, αλλά και του άνδρα με τον οποίο θέλει να μιλήσει για την κλοπή. «Οι ιδιοκτήτες αυτού του ρολογιού είναι πολύ αναστατωμένοι. Το αντικείμενο ανήκει στην οικογένειά τους εδώ και καιρό και καλώ όποιον το έκλεψε να το επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο αστυνομικός Τζόσουα Μπράουν.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM