Σε δημοπρασία σπάνια βίντεο ενός νεαρού Έλβις Πρίσλεϊ: «Απλώς ένας γιος σε διακοπές»

Σε δημοπρασία σπάνια βίντεο ενός νεαρού Έλβις Πρίσλεϊ: «Απλώς ένας γιος σε διακοπές» Facebook Twitter
0

Το έτος 1956 ήταν σπουδαίο για τον τότε 21χρονο Έλβις Πρίσλεϊ- θα ηχογραφούσε τα κλασικά «Heartbreak Hotel», «Hound Dog», «Don't Be Cruel» και «Blue Suede Shoes» κάνοντας νεαρά κορίτσια σε όλη την Αμερική να παραληρούν. 

Ο οίκος δημοπρασιών GWS Auction βγάζει στο σφυρί σπάνια, αυτοσχέδια βίντεο του τραγουδιστή από ένα ταξίδια για ψάρεμα εκείνη τη χρονιά, μαζί με τους γονείς του. 

«Το όμορφο σε αυτά τα βίντεο είναι αυτός όντας απλώς γιος, ένα μέλος της οικογένειας σε διακοπές με ανθρώπους που αγαπάει», λέει η Brigitte Kruse, ιδρύτρια του GWS Auctions. «Είναι λίγο πριν την τεράστια επιτυχία του, η ζωή του επρόκειτο να αλλάξει για πάντα. Οπότε είναι απλώς εκπληκτικά». 

Σε δημοπρασία σπάνια βίντεο ενός νεαρού Έλβις Πρίσλεϊ: «Απλώς ένας γιος σε διακοπές» Facebook Twitter
Σε δημοπρασία σπάνια βίντεο ενός νεαρού Έλβις Πρίσλεϊ: «Απλώς ένας γιος σε διακοπές» Facebook Twitter

Σε δημοπρασία βγαίνει επίσης ένα χρυσό δαχτυλίδι με διαμάντια του Έλβις Πρίσλεϊ με τιμή εκτίμησης 500.000- 1.000.000 δολάρια. Πλειοδότες έχουν ήδη προσφέρει μισό εκατομμύριο δολάρια για να αποσυρθεί από τη δημοπρασία, λέει η Kruse.  

Σε δημοπρασία σπάνια βίντεο ενός νεαρού Έλβις Πρίσλεϊ: «Απλώς ένας γιος σε διακοπές» Facebook Twitter

Ο Έλβις Πρίσλεϊ σχεδίασε το δαχτυλίδι, φτιαγμένο από πολλά διαμάντια με συνολικό βάρος 9.81 καράτια, το οποίο έδωσε στον τραγουδιστή J.D. Sumner το 1975 μπροστά σε ένα πλήθος 14.000 ανθρώπων. 

Σε δημοπρασία σπάνια βίντεο ενός νεαρού Έλβις Πρίσλεϊ: «Απλώς ένας γιος σε διακοπές» Facebook Twitter

«Είναι αναμφίβολα το σημαντικότερο κομμάτι από τα κοσμήματα του Έλβις Πρίσλεϊ όλων των εποχών που θα πουληθεί ποτέ στο κοινό», είπε η Kruse. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Η προσθήκη του ονόματος του Τσάντγουικ Μπόουζμαν στη Λεωφόρο της Δόξας θεωρείται μία από τις πιο συγκινητικές και δίκαιες αναγνωρίσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας
LIFO NEWSROOM
Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πολιτισμός / Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας προειδοποιεί ότι η νεολαία εκτίθεται σχεδόν αποκλειστικά σε αγγλόφωνο περιεχόμενο μέσω TikTok και YouTube, απειλώντας με «ουσιαστική εξαφάνιση» της γλώσσας μέσα σε μία γενιά
LIFO NEWSROOM
Μια εμβληματική ευρωπαϊκή συλλογή φτάνει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Ντεγκά, Ματίς, Μονέ και άλλοι 43 σπουδαίοι καλλιτέχνες σε μια έκθεση στην Αθήνα

83 αριστουργήματα από 45 καλλιτέχνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, τα οποία προέρχονται από μια εμβληματική ευρωπαϊκή ιδιωτική συλλογή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Αθηνα από τον Δεκέμβριο στο μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Πολιτισμός / Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Ο Πάπας Λέων θα υποδεχθεί το Σάββατο τη Μόνικα Μπελούτσι, τον Σπάικ Λι και τη Κέιτ Μπλάνσετ, μεταξύ άλλων,  σε μία ειδική ακρόαση για την «εμβάθυνση του διαλόγου με την κινηματογραφική τέχνη»
LIFO NEWSROOM