«Κίτρινα Γιλέκα»: Αποδοκιμάστηκε ο Μακρόν όταν επισκέφθηκε αστυνομικό κτίριο που πυρπολήθηκε

«Κίτρινα Γιλέκα»: Αποδοκιμάστηκε ο Μακρόν όταν επισκέφθηκε αστυνομικό κτίριο που πυρπολήθηκε Facebook Twitter
EPA
0

Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν διαδηλωτές τον Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Πουί-ον-Βαλέ. Το συγκεκριμένο κτίριο πυρπολήθηκε το περασμένο Σάββατο σε μια από τις συγκεντρώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων».

Ο Γάλλος πρόεδρος πήγε «για να εκφράσει αυτοπροσώπως τον σεβασμό και την υποστήριξή του» στις τοπικές αρχές μετά την πυρκαγιά, ανέφεραν πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

Η επίσκεψη του Μακρόν δεν είχε ανακοινωθεί από πριν. Ωστόσο, κοντά στο κτίριο της αστυνομίας είχαν συγκεντρωθεί λιγοστοί διαδηλωτές, που φορούσαν κίτρινα γιλέκα. Κατά την έξοδο του προέδρου, ακούστηκαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα και να τον αποδοκιμάζουν έντονα.

Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε σε περίπου 100 αστυνομικούς που ήταν παρόντες και είπε ότι «συμμερίζεται τη θλίψη τους» αλλά τους ζήτησε «να την μετατρέψουν σε υπερηφάνεια: επειδή είναι στην υπηρεσία των Γάλλων και του γενικού συμφέροντος και επειδή το Σάββατο επέδειξαν απαράμιλλο θάρρος».

 

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου καταγράφει κάθετη πτώση και έχει πέσει στο 23%.

Το Σάββατο, διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ προκαλώντας πυρκαγιά στο κτίριο της αστυνομίας και σε γειτονικά κτίρια διοικητικών υπηρεσιών, εμποδίζοντας αρχικά τα οχήματα της πυροσβεστικής να προσεγγίσουν την περιοχή.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM