«Η Διάσωση» του Ρίντλεϊ Σκοτ κυριαρχεί στο αμερικανικό box office

Με 55 εκατ. δολάρια άνοιγμα τριημέρου, ισοφάρισε τις αντίστοιχες εισπράξεις του «Gravity»

LIFOTEAM 5.10.2015 | 14:25

 

Το κινηματογραφικό στούντιο Twentieth Century Fox πανηγυρίζει άλλη μια μεγάλη επιτυχία. «Η Διάσωση», η νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας του Ρίντλεϊ Σκοτ που έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου το τριήμερο που μας πέρασε, «καρφώθηκε» στην κορυφή του box office, σκοράροντας εισπράξεις 55 εκατ. δολαρίων μόνο στην Αμερική.

 

Το νούμερο αυτό αποτελεί ρεκόρ σχεδόν ισάξιο με αυτό του προ διετίας -επίσης sci fi- «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν, που κρατάει το ρεκόρ μεγαλύτερου ανοίγματος ταινίας για τον μήνα Οκτώβριο (55,8 εκατ. δολάρια) στην Αμερική.

 

«Η Διάσωση» κόστισε 108 εκατ. δολάρια και θεωρείται ήδη εισπρακτική επιτυχία, ενώ τα σχόλια των κριτικών είναι επίσης θετικά (διαβάστε εδώ την κριτική του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου). Η ταινία αποτελεί πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα στη φιλμογραφία του Ρίντλεϊ Σκοτ (μετά το «Hannibal» του 2001) και επίσης το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα για ταινία που πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον (μετά το «The Bourne Ultimatum» του 2007).

 

«Η Διάσωση» τα πήγε εξίσου καλά, όμως, και εκτός Αμερικής, μαζεύοντας άλλα 45,2 εκατ. δολάρια σε 49 διεθνείς αγορές, κι έτσι με το σύνολο των εισπράξεων από τις πρώτες 4 μέρες προβολής της συγκέντρωσε σχεδόν το ποσό του μπάτζετ της.

 

Η ταινία προβάλλεται ήδη και στις ελληνικές αίθουσες.