Το πρώτο trailer του ντοκιμαντέρ για τη Nina Simone

Σε αυτό εμφανίζεται και μιλάει η κόρη της

LIFOTEAM 31.5.2015 | 19:07

 

 

Αν και στην πρώτη του προβολή στο φεστιβάλ του Sundance δεν πήρε και πολύ καλές κριτικές το ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο "What Happened, Miss Simone?" θα προβληθεί στο Netflix διαδικτυακά στις 26 Ιουνίου και μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του trailer.

 

Το φιλμ έχει μέσα υλικό από της ζωντανές εμφανίσεις της Simone καθώς και ηχογραφήσεις των τραγουδιών της ενώ θα έχει επίσης συνεντεύξεις με σημαντικά πρόσωπα της μουσικής βιομηχανίας που συνεργάστηκαν μαζί της. Δεν θα μείνουν όμως παραπονεμένοι ούτε οι φαν που θα ήθελαν μια πιο κοντινή ματιά στην προσωπική ζωή της θρυλικής μουσικού μιας και στο ντοκιμαντέρ μιλάει η κόρη της Lisa Simone Kelly.

 

«Ο κόσμος πιστεύει ότι όταν έβγαινε στην σκηνή, γινόταν η Nina Simone”, λέει η κόρη της σε ένα σημείο του φιλμ. «Η μητέρα μου ήταν η Nina Simone 24 ώρες το 24ωρο. Και εκεί ξεκινούσαν τα προβλήματα. Όλα κατέρρευσαν».

 

Το ντοκιμαντέρ εξερευνά τον δυναμισμό της σαν καλλιτέχνη αλλά κυρίως ρίχνει φως στα προβλήματα ψυχικής ηγείας που αντιμετώπιζε και τον αγώνα της με την διπολική διαταραχή. Το πάθος για την πολιτική και τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών επίσης είναι το επίκεντρο στο φιλμ. 

 

Η σκηνοθεσία είναι της βραβευμένης με όσκαρ Liz Garbus που κρύβεται πίσω από τα ντοκιμαντέρ για τον πρωταθλητή στο σκάκι Bobby Fischer και για την Marily Monroe.