Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας «Η Κόκκινη Τζόαν»

Να πώς θα διεκδικήσεις μία από τις 20 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας

LIFOTEAM 10.7.2019 | 16:27

Μια αληθινή ιστορία έρωτα και κατασκοπείας που καθόρισε υπογείως την εξέλιξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματεύεται η ταινία "Η Κόκκινη Τζόαν" που κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 18 Ιουλίου.

 

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της κατασκόπου Μελίτα Νόργουντ, αυτή η μεστή και ατμοσφαιρική περιπέτεια κατασκοπείας και αγάπη από τον Σερ Τρέβορ Ναν, μάς χαρίζει θαυμάσιες ερμηνείες τόσο από την Τζούντι Ντεντς όσο και από την Σόφι Κούκσον.

 

Προδότρια ή Ηρωίδα; Η Τζόαν Στάνλεϊ ζει μια ήρεμη ζωή, ως συνταξιούχος, στα προάστια. Μέσα σε μια βδομάδα τα πάντα θα ανατραπούν, καθώς η ΜΙ5 την συλλαμβάνει και την κατηγορεί πως δρούσε ως κατάσκοπος των Ρώσων. Έτσι μεταφερόμαστε στο Κέιμπριτζ της δεκαετίας του '30, όπου η νεαρή Τζόαν απολαμβάνει τον έρωτά της με έναν Ρώσο, αλλά και στη δεκαετία του '40, όπου ως καταξιωμένη επιστήμονας η Τζόαν, συγκλονισμένη από τον όλεθρο της ατομικής βόμβας, ορκίζεται να κάνει τα πάντα ώστε ο κόσμος να γίνει καλύτερος.

 

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας «Η Κόκκινη Τζόαν»


Η ταινία ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη την κουλτούρα των Κατασκόπων του Κέιμπριτζ που έμειναν στην ιστορία για τα μυστικά που αποκάλυπταν στους Ρώσους, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα που είναι εμπνευσμένο από την απίστευτη ιστορία της Μελίτα Νόργουντ, μιας Βρετανίδας επιστήμονα, που αποκάλυπτε μυστικά στους Ρώσους για 4 δεκαετίες, εργαζόμενη σε μονάδα έρευνας του τρόπου κατασκευής της ατομικής βόμβας.


Η Τζόαν της ταινίας δεν έγινε κατάσκοπος από ιδεολογία, αν και ερωτεύτηκε έναν κομμουνιστή, αλλά επειδή θεωρούσε πως αποκαλύπτοντας τα μυστικά της ατομικής βόμβας, αυτή δεν θα μπορούσε πλέον να προκαλεί τον όλεθρο.

 

"Καλώς έπραξε η Τζόαν όλα όσα έπραξε; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει η ταινία και ελπίζω, αφού την δει κανείς, να προκαλέσει συζητήσεις" δήλωσε ο Τρέβορ Ναν. Η Lifo και η WeirdWave χαρίζουν 20 διπλές προσκλήσεις για το «Η Κόκκινη Τζόαν» την Πέμπτη 18 Ιουνίου, στις προβολές των 21:00 και 23:00 στους κινηματογράφους ΚΑΡΜΕΝ και ΣΤΕΛΛΑ.

 

Για να διεκδικήσεις μία από αυτές κάνε follow στον λογαριασμό της LiFO στο instagram (@lifomag) και στείλε direct message (DM) γράφοντας «ΤΖΟΑΝ ΚΑΡΜΕΝ» ή «ΤΖΟΑΝ ΣΤΕΛΛΑ» ανάλογα με τον κιν/φο της επιλογής σου, το ονοματεπώνυμό σου και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω DM στο Instagram.

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας «Η Κόκκινη Τζόαν»