Η Σουπέτ με βέλο «αποχαιρετά» τον Καρλ Λάγκερφελντ στο Instagram

Η Σουπέτ με βέλο «αποχαιρετά» τον Καρλ Λάγκερφελντ στο Instagram Facebook Twitter
1

Μία φωτογραφία της λατρεμένης γάτας του Καρλ Λάγκερφελντ, Σουπέτ, που φορά βέλο σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του Γερμανού σχεδιαστή, έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες στο Instagram. 

Ο Λάγκερφελντ πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 85 ετών, μετά από «σιωπηλή» μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος. 

Χθες, ο διαχειριστής του επίσημου account της γάτας, έγραψε σε πρώτο πρόσωπο για λογαριασμό του τετράποδου: «Σας ευχαριστώ όλους για τα συλλυπητήρια λόγια σας. Με μία αρχικά παγωμένη και τώρα απλώς ραγισμένη καρδιά, πενθώ. Προσεύχομαι τα καλοσυνάτα σας λόγια και οι ευχές σας να με βοηθήσουν να βάλω τις πατούσες μου μπροστά, στο μέλλον, χωρίς τον μπαμπάκα μου Καρλ Λάγκερφελντ, "μόνη γυναίκα"πια». 

Η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει, όπως ήταν αναμενόμενο, ποικίλα σχόλια, με αρκετούς να εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στη γάτα και άλλους να αντιμετωπίζουν τον λογαριασμό του τετράποδου με σκωπτική διάθεση. 

Ο Καρλ Λάγκερφελντ λάτρευε τη γάτα του και, μετά το θάνατό του, η διάσημη Σουπέτ (Choupette) αναμένεται να γίνει ένα από τα πλουσιότερα κατοικίδια στον πλανήτη. 

Ο σχεδιαστής φέρεται να έχει δηλώσει στο παρελθόν πως η γάτα του είναι στη διαθήκη του. Δεν είναι σαφές ποιος θα αναλάβει πλέον την φροντίδα της γάτας, αλλά οι πληροφορίες λένε πως υπάρχει προκαθορισμένο σύστημα για να εξασφαλίσει το μέλλον της και την ευζωία της.

Η «σελέμπριτι» γάτα Βιρμανίας υιοθετήθηκε από τον σχεδιαστή το 2011 και έκτοτε αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο.

Εκτός από λογαριασμό στο Instagram και προσωπικό ιστολόγιο, η γάτα έχει αποκτήσει και τη «δική της, μικρή περιουσία», καθώς η δραστηριότητα της στα social media, απέφερε μεγάλα έσοδα από σειρές αξεσουάρ, εξώφυλλα και διαφημίσεις.

Ενδεικτικά, ένα άρωμα που κυκλοφόρησε με την φωτογραφία της γάτας, κόστιζε 250 δολάρια.

Ο Λάγκερφελντ της παρείχε τα πάντα και είχε προσλάβει δύο βοηθούς για την φροντίδα της ώστε να μην είναι ποτέ μόνη. «Δεν τη αρέσει καθόλου η μοναξιά» έλεγε, ενώ η Σουπέτ γευμάτιζε πάντα μαζί του σε δική της σειρά πανάκριβων σερβίτσιων.

   

Η περιουσία της γάτας εκτιμάται από 2 έως 3 εκατομμυρία δολάρια. Η περιουσία του Λάγκερφελντ είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη χωρίς να είναι γνωστό το ακριβές ποσό.

«Αν μου συμβεί κάτι, το άτομο που θα φροντίσει την Σουπέτ, δεν θα ζει φτωχικά», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Λάγκερφελντ. 

View this post on Instagram

‪Sorry dahhhlings but I’m having a fancier Christmas than you! Read my @pagesix gift guide in my bio link. ?‬

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) on

Τι προβλέπει ο γαλλικός νόμος

 

Η γάτα έχει τραπεζικό λογαριασμό (με άλλον δικαιούχο), όπως γράφει η Le Parisien, αλλά δεν μπορεί νόμιμα να γίνει κληρονόμος στη Γαλλία. Ο νόμος απαγορεύει ξεκάθαρα να ορίζεται ένα ζώο ως κληρονόμος σε διαθήκη, καθώς δεν υφίσταται ως φυσικό και νομικό πρόσωπο.

Εντούτοις, σε περίπτωση εφαρμογής του γερμανικού δικαίου, μια τέτοια ενέργεια είναι εφικτή αλλά θα είναι περίπλοκο επειδή, εκτός από τις περιπτώσεις ορίζεται διαφορετικά, για την κληρονομική αποδοχή ισχύει το δίκαιο της χώρας διαμονής. 

Όπως είναι γνωστό, ο Καρλ Λάγκερφελντ ήταν Γερμανός αλλά διέμενε στο Παρίσι. 

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι νέοι «γονείς« της Σουπέτ;

 

Θεωρείται βέβαιο πως ο σωματοφύλακάς του και πιο στενός του φίλος, Sébastien Jondeau, o οποίος θεωρείται έμπιστός του και δεν έλειπε ποτέ από το πλευρό του, είναι ένα από τα φαβορί.

Δεύτερος πιθανός «ανάδοχος γονέας» και κληρονόμος είναι ο αγαπημένος του Sébastien Jondeau, ο βαφτισιμιός του Hudson Kroenig, γιος του μοντέλου Brad Kroenig, μιας γυναίκας που ο Λάγκερφελντ θεωρούσε μούσα του.

Ο δεκάχρονος που ζει στις ΗΠΑ με τους γονείς του ήταν επίσης μια μεγάλη αδυναμία του Καρλ Λάγκερφελντ ο οποίος συχνά τον είχε δίπλα του, όταν έκανε φινάλε σε επιδείξεις μόδας της Chanel.

Η Σουπέτ αποχαιρέτησε τον εμβληματικό Καρλ Λάγκερφελντ με ένα κείμενο στο μπλογκ:

«Με μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνω ότι ο μπαμπάς μου Καρλ Λάγκερφελντ πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 2019.

Ήταν ένα αληθινό ίνδαλμα που άγγιξε τις ζωές όλων όσων συναναστρέφονταν μαζί του, ειδικά της δικής μου. Θα ζήσει για πάντα στην ραγισμένη μου καρδιά και στις καρδιές όλων των θαυμαστών του ανά τον κόσμο.

Θα είμαι αιώνια ευγνώμων για τη ζωή και την αγάπη που μου χάρισε από όταν με υιοθέτησε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές που έχουμε μοιραστεί μαζί ταξιδεύοντας, εξερευνώντας και δημιουργώντας.

Η μνήμη του πατέρα μου θα ζει για πάντα μέσα από το έργο του και ίσως να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτή την μεγαλοφυΐα που τώρα βρίσκεται στον ουρανό δίπλα στην μαμά Coco Chanel.

Με αγάπη,
η μεγαλύτερη φαν του μπαμπά Καρλ, Σουπέτ».

View this post on Instagram

Did somebody say #InternationalCatDay? Humans should feel free to shower me with compliments below. ?

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) on

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Το οτι έβαλε κάποις βέλο στη γάτα μοιάζει με γερό τρολλάρισμα. Ίσως το έκαναν για να βγάλουν μια όμορφη φωτογραφία,αλλά το αποτέλεσμα μοιάζει λες και κάποιος σαρκάζει την περιουσία της γάτας.