Λένε πως ο Καρλ Λάγκερφελντ λάτρευε τη γάτα του όσο τίποτα στον κόσμο, και σήμερα, μετά το θάνατό του, η διάσημη Σουπέτ (Choupette) μπορεί να γίνει μια πολύ πλούσια κληρονόμος.

 

Η «σταρ» γάτα Βιρμανίας βρέθηκε στο πλευρό του σχεδιαστή το 2011. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο, έχει δικό της λογαριασμό στο Ιnstagram και ήδη έχει αποκτήσει τη δική της περιουσία καθώς η εμπορική δραστηριότητα της απέφερε πολλά κέρδη από σειρές αξεσουάρ, εξώφυλλα και διαφημίσεις.

 

H Σουπέτ με ένα από τα παιχνίδια της δια χειρός Καρλ Λάγκερφελντ
H Σουπέτ με ένα από τα παιχνίδια της δια χειρός Καρλ Λάγκερφελντ

 

Ήταν πολύτιμη για τον Λάγκερφελντ, τη λάτρευε, της παρείχε τα πάντα, την είχε κακομάθει... Είχε προσλάβει δύο βοηθούς για την φροντίδα της και για να μην είναι ποτέ μόνη. «Δεν τη αρέσει καθόλου η μοναξιά» έλεγε, ενώ η Σουπέτ γευμάτιζε πάντα μαζί του σε δική της σειρά πανάκριβων σερβίτσιων. 

 

Υπάρχει περίπτωση η Σουπέτ από σήμερα να γίνει ακόμη πιο πλούσια και να κληρονομήσει τη μεγάλη περιουσία του Καρλ Λάγκερφελντ; Η απάντηση είναι «ναι», αν και το θέμα είναι νομικά περίπλοκο.

 

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro εξηγεί πώς έχει η κατάσταση με τη γάτα που από σήμερα είναι ορφανή, αλλά ίσως πολύ (πιο) ευκατάστατη. 

 

 

Καρλ και Σουπέτ μαζί σε φωτογράφιση για περιοδικό
Καρλ και Σουπέτ μαζί σε φωτογράφιση για περιοδικό

 

Ο Καρλ Λάγκερφελντ φέρεται να έχει δηλώσει στο παρελθόν πως η γάτα του είναι στη διαθήκη του. Δεν είναι σαφές ποιος θα αναλάβει τη γάτα από σήμερα και με ποιον θα ζήσει, αλλά οι πληροφορίες λένε πως υπάρχει προκαθορισμένο σύστημα για να εξασφαλίσει το μέλλον της και την ευζωία της.

 

Η περιουσία της γάτας εκτιμάται από 2 έως 3 εκατ. δολάρια- τα δημοσιεύματα διαφέρουν. Η περιουσία του Λάγκερφελντ είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη χωρίς να είναι γνωστό το ακριβές ποσό.

 

Ο Λάγκερφελντ είχε γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό την πρόθεσή του να μοιραστεί την περιουσία του με τη γάτα του και οι πληροφορίες λένε πως το έχει κάνει στη διαθήκη του.

 

Choupette &  Karl Lagerfield στο περιοδικό Vanity Fair
Choupette & Karl Lagerfield στο περιοδικό Vanity Fair

 

Τι είναι όμως νομικά δυνατό στη Γαλλία για το ζήτημα της κληρονομιάς σε ένα ζώο;

 

Η γάτα έχει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά της, γράφει η Le Parisien, αλλά δεν μπορεί νόμιμα να γίνει κληρονόμος στη Γαλλία. Ο νόμος απαγορεύει να ορίζεται ένα ζώο ως κληρονόμος σε διαθήκη καθώς δεν υφίσταται ως φυσικό και νομικό πρόσωπο.

 

Εντούτοις, σε περίπτωση εφαρμογής του γερμανικού δικαίου, μια τέτοια ενέργεια είναι εφικτή. Απλά αυτό θα είναι περίπλοκο γιατί εκτός  αν ορίζεται διαφορετικά, ισχύει το δίκαιο της χώρας διαμονής σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής. Και μπορεί ο Καρλ να ήταν Γερμανός αλλά διέμενε στο Παρίσι και εκεί ισχύει το γαλλικό δίκαιο.

 

Η Σουπέτ στην αγκαλιά του Καρλ Λάγκερφελντ, στο ιδιωτικό του τζετ
Η Σουπέτ στην αγκαλιά του Καρλ Λάγκερφελντ, στο ιδιωτικό του τζετ

 

Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, ένα νομικό πρόσωπο, όπως ένας σύλλογος ή ένα ίδρυμα, μπορεί να λάβει κληρονομιά. Έτσι, μια ένωση προστασίας των ζώων - ακόμη και εκτός Γαλλίας - που θα επωφελείτο από αυτήν, θα μπορούσε να αναλάβει το ζώο που ορίστηκε ως «κληρονόμος».

 

 

Ενδέχεται επίσης ο Λάγκερφελντ να έχει ιδρύσει το δικό του ίδρυμα, το οποίο θα έχει το ιδιαίτερο καθήκον να φροντίζει τη γάτα του.

 

Η τελευταία εναλλακτική είναι να έχει ορίσει τον επόμενο ιδιοκτήτη του ζώου, ο οποίος θα κληρονομήσει έναν ορισμένο πλούτο για να εξασφαλίσει την άνεση του ζώου μέχρι το τέλος της ζωής του. 

 

Η Σουπέτ στα γυρίσματα διαφήμισης με τον Λάγκερφελντ
Η Σουπέτ στα γυρίσματα διαφήμισης με τον Λάγκερφελντ

 

Αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται και το πιθανότερο καθώς ο σχεδιαστής σε συνέντευξή του είχε πει: «Αν μου συμβεί κάτι, το άτομο που θα φροντίσει την Σουπέτ, δεν θα ζει φτωχικά».

 

 

Ποιοι μπορεί να είναι οι υποψήφιοι νέοι «γονείς« της Σουπέτ;

 

Θεωρείται βέβαιο πως ο σωματοφύλακάς του και πιο στενός του φίλος, Sébastien Jondeau, o οποίος χαρακτηρίζεται ως ο έμπιστός του και δεν έλειπε ποτέ από το πλευρό του, είναι ένα φαβορί.

 

Ο Sébastien Jondeau
Ο Sébastien Jondeau

 

Δεύτερος πιθανός κληρονόμος είναι ο αγαπημένος του Sébastien Jondeau, ο βαφτισιμιός του Hudson Kroenig, γιος του μοντέλου Brad Kroenig, μιας γυναίκας που ο Λάγκερφελντ θεωρούσε μούσα του.

 

Ο δεκάχρονος που ζει στις ΗΠΑ με τους γονείς του ήταν επίσης  μια μεγάλη αδυναμία του Καρλ Λάγκερφελντ ο οποίος συχνά τον είχε δίπλα του όταν έκανε φινάλε σε σόου της Chanel.

 

Ο βαφτισιμιός του Λάγκερφελντ, Hudson Kroenig, μαζί του σε επίδειξη της Chanel
Ο βαφτισιμιός του Λάγκερφελντ, Hudson Kroenig, μαζί του σε επίδειξη της Chanel

 

 

Η Σουπέτ ίσως λοιπόν γίνει η πιο πλούσια γάτα του κόσμου, αλλά για την ώρα αποχαιρέτησε τον θρυλικό Καρλ Λάγκερφελντ με ένα κείμενο στο μπλογκ της:

 

«Με μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνω ότι ο μπαμπάς μου Καρλ Λάγκερφελντ πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 2019.

 

Ήταν ένα αληθινό ίνδαλμα που άγγιξε τις ζωές όλων όσων συναναστρέφονταν μαζί του, ειδικά της δικής μου. Θα ζήσει για πάντα στην ραγισμένη μου καρδιά και στις καρδιές όλων των θαυμαστών του ανά τον κόσμο.

 

Θα είμαι αιώνια ευγνώμων για τη ζωή και την αγάπη που μου χάρισε από όταν με υιοθέτησε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές που έχουμε μοιραστεί μαζί ταξιδεύοντας, εξερευνώντας και δημιουργώντας.

 

Η μνήμη του πατέρα μου θα ζει για πάντα μέσα από το έργο του και ίσως να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτή την μεγαλοφυΐα που τώρα βρίσκεται στον ουρανό δίπλα στην μαμά Coco Chanel.

 

Με αγάπη,

η μεγαλύτερη φαν του μπαμπά Καρλ, Σουπέτ».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr