Πέθανε ο σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ

Πέθανε ο σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ Facebook Twitter
O Karl Lagerfeld / CHANEL
0

Ο σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ πέθανε σε ηλικία 85 ετών. 

Ο Καρλ Λάγκερφελντ, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας Chanel αλλά και του οίκου Fendi, γνωστός ως ο «Κάιζερ της μόδας», πέθανε την Τρίτη μετά από μία μακρά περίοδο ασθένειας. 

Ο διάσημος σχεδιαστής πέθανε σήμερα το πρωί στο Παρίσι ενώ είχε εισαχθεί εσπευσμένα, χθες βράδυ, στο νοσοκομείο. Οι πληροφορίες από το γαλλικό πρακτορείο αναφέρουν πως αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του.

Το γαλλικό περιοδικό Closer μεταδίδει πως εισήχθη χθες στο Αmerican Hospital τη Δευτέρα και πως τα ξημερώματα της Τρίτης εξέπνευσε. Δεν υπάρχουν ωστόσο για την ώρα διαθέσιμες περισσότερες ιατρικές λεπτομέρειες.

Πέθανε ο σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ Facebook Twitter
Mια από τις τελευταίες φωτογραφίες του

Οι φήμες για την υγεία του ξεκίνησαν καθώς στην τελευταία επίδειξη του οίκου Chanel o σχεδιαστής απουσίασε με τον μάνατζέρ του να δηλώνει πως είχε πάθει υπερκόπωση.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο, ο Λάγκερφελντ είχε απουσιάσει από δύο επιδείξεις μόδας του οίκου Chanel, με την εταιρεία να αποδίδει την απουσία του σε κόπωση.


«Ο κ. Λάγκερφενλτ, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Chanel, αισθανόταν κουρασμένος και ζήτησε από την Βιρτζινί Βιάρντ, διευθύντρια του καλλιτεχνικού στούντιο του οίκου, να τον εκπροσωπήσει», ήταν η ανακοίνωση της εταιρείας στις 22 Ιανουαρίου, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη απουσία του.


Ήταν η πρώτη φορά που ο Λάγκερφελντ έχανε επιδείξεις μόδας και τα δημοσιεύματα είχαν αρχίσει από τότε να κάνουν αναφορές για επιδείνωση της υγείας του.

Πέθανε ο σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ Facebook Twitter

Ο Λάγκερφελντ διηύθυνε τον οίκο υψηλής ραπτικής Chanel από το 1983 και τα γαλλικά μίντια αναφέρουν πως μέχρι και πριν λίγες μέρες ήταν δίπλα στην ομάδα του και εργάζονταν κανονικά.

Ο Καρλ Ότο Λάγκερφελντ εκτός από σχεδιαστής μόδας ήταν και φωτογράφος.

Γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, γεννήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας και καθώς μεγάλωσε διαμόρφωσε παράλληλα, μια αντισυμβατική προσωπικότητα.

Tα πρώτα του βήματα στη μόδα έγιναν δίπλα στον Pierre Balmain όπου εργάστηκε ως βοηθός του σχεδιαστή.

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής έγινε το 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου Tiziani, ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο Chloe.

Ακολούθησαν οι Οίκοι Fendi (1965) και Curiel (1970, Ιταλία) και ο Γαλλικός Chanel (από το 1983).

Ήδη σχεδιαστές μόδας αλλά και παράγοντες του χώρου εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τη μεγάλη απώλεια στα social media.


Η Lou Stoppard έγραψε στο Instagram: «Αναπαύσου εν ειρήνη Καρλ Λάγκερφελντ», ενώ και η Katie Grand ανάρτησε μία φωτογραφία του σχεδιαστή γράφοντας: «Υπάρχουν τόσες σπουδαίες ιστορίες και αστεία στιγμιότυπα, ήσουν πολύ ιδιαίτερος και ταλαντούχος και ήμουν πολύ τυχερή που σε γνώρισα».

View this post on Instagram

RIP Karl Lagerfeld

A post shared by Lou Stoppard (@loustoppard) on

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρλ Λάγκερφελντ: O άνθρωπος πίσω από τα μαύρα γυαλιά

Lifo Picks / Καρλ Λάγκερφελντ: O άνθρωπος πίσω από τα μαύρα γυαλιά

Το ντοκιμαντέρ της Deutsche Welle, το οποίο δημιουργήθηκε λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του, ακολουθεί τον Λάγκερφελντ σε openings εκθέσεων, στα παρασκήνια επιδείξεων μόδας και σε φωτογραφήσεις στο Παρίσι, καθώς προσπαθεί να αποκαλύψει τον "άνθρωπο πίσω από τη μάσκα"

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM