Απειλές, ύβρεις, ταπείνωση: αυτό εισέπραξε γυναίκα αθλητικογράφος, όταν χτύπησε οπαδό που την παρενοχλούσε

1

Η Maria Fernanda Mora είναι αθλητικογράφος του Fox. Όταν πριν από λίγο καιρό βρέθηκε στο Μεξικό για να καλύψει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, βρέθηκε να παρενοχλείται από οπαδούς την ώρα που βρισκόταν στον «αέρα», μεταδίδοντας τα αποτελέσματα.


Δεν είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε γυναίκα αθλητικογράφο. Όμως, εκείνη αποφάσισε να αντιδράσει. Για την ακρίβεια, επιτέθηκε με το μικρόφωνο, χτυπώντας αυτόν που την άγγιζε άσεμνα, ενώ εκείνη εργαζόταν και εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών.

«Κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης, αυτός ο κατ' ευφημισμόν οπαδός με άρπαξε από τα οπίσθια. Στην αρχή νόμισα ότι έγινε τυχαία, μέσα στους πανηγυρισμούς του πλήθους. Όταν είδε ότι αρχικά δεν αντέδρασα, συνεχίζοντας να κάνω τη δουλειά μου, το έκανε ξανά. Τότε αποφάσισα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου», εξηγεί η δημοσιογράφος. 

Όμως, οι αντιδράσεις που προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο υπερασπίστηκε τον εαυτό της ήταν αναπάντεχες και εξίσου χυδαίες με τον άνθρωπο που την παρενόχλησε, ενώ εκείνη εργαζόταν. Ξαφνικά, στα social media, οργισμένοι οπαδοί την αποκαλούσαν «πόρνη» και «βρώμα της τηλεόρασης», ότι άξιζε αυτό που της συνέβη κι ότι κανονικά θα έπρεπε να τη βιάσουν, ως αντίποινα γι' αυτό που έκανε... 

Ακόμη και έτσι η δημοσιογράφος δεν το βάζει κάτω, έχοντας φυσικά κερδίσει τον σεβασμό τόσο των συναδέλφων της όσο και γυναικών απ' όλον τον κόσμο που έχουν βιώσει περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας τους.

Ας σημειωθεί ότι ειδικά στο Μεξικό, ένα 66% των γυναικών έχουν κάποια εμπειρία σεξουαλικής βίας, ενώ ένα 58% δηλώνει ότι σε κάποια στιγμή της ζωής τους βρέθηκαν αντιμέτωπες με κάποιο ανεπιθύμητο άγγιγμα σε δημόσιο χώρο.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια