Πάπας: Kαι εμείς οι Καθολικοί έχουμε φονταμενταλιστές

Πάπας: Kαι εμείς οι Καθολικοί έχουμε φονταμενταλιστές Facebook Twitter
1

Εντύπωση προκαλούν οι νέες δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος, σε ερωτήσεις κατά την επιστροφή του από την Πολωνία για την ισλαμιστική βία, τόνισε ότι φονταμενταλιστές έχουν και οι Καθολικοί.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δολοφονία του 85χρονου ρωμαιοκαθολικού ιερέα στη Γαλλία είπε: «Νομίζω ότι σχεδόν σε όλες τις θρησκείες υπάρχει πάντα μια μικρή ομάδα φονταμενταλιστών, έχουμε και εμείς οι καθολικοί». 

«Δεν θέλω να μιλάω για την ισλαμική βία, διότι κάθε μέρα που κοιτάζω τις εφημερίδες, βλέπω ότι υπάρχει βία και εδώ στην Ιταλία. Καθημερινά κάποιος σκοτώνει τη φίλη του ή τη μητέρα του», τόνισε επίσης ο ποντίφηκας, ο οποίος σημείωσε ότι θα ήταν λάθος να ταυτιστεί το Ισλάμ με τη βία. 


«Αν μιλήσω για την ισλαμική βία θα πρέπει να μιλήσω και για τη βία των καθολικών. Δεν χρησιμοποιούν όλοι οι μουσουλμάνοι βία, όπως ούτε και όλοι οι καθολικοί», επισήμανε.

 «Οι πρωταρχικοί λόγοι της τρομοκρατίας είναι η κοινωνική αδικία και η ειδωλολατρία του χρήματος» σημείωσε επίσης και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι είναι επικίνδυνο να το πω αυτό, αλλά η τρομοκρατία αναπτύσσεται όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή και όταν τα χρήματα θεοποιούνται και τίθενται στο επίκεντρο του κόσμου». 

«Αυτός είναι ο πρώτος λόγος ύπαρξης της τρομοκρατίας και στρέφεται εναντίον όλης της ανθρωπότητας. Ας μιλήσουμε γι 'αυτό», είπε ο πάπας Φραγκίσκος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Διεθνή / Γιγάντιος σκορπιός μήκους ενός μέτρου περιπλανιόταν στη Βρετανία πριν από 415 εκατ. χρόνια

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι δαγκάνες του αρχαίου σκορπιού ξεπερνούσαν τα 16 εκατοστά σε μήκος, μέγεθος συγκρίσιμο με ολόκληρο το σώμα ορισμένων σύγχρονων σκορπιών
THE LIFO TEAM
ΜΕΛΙΝΤΑ ΓΚΕΙΤΣ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Διεθνή / «Οι γυναίκες αξίζουμε κάτι καλύτερο»: Η Μελίντα Γκέιτς στηλιτεύει τα κενά στη φροντίδα της εμμηνόπαυσης

Η φιλάνθρωπος και υπέρμαχος της γυναικείας υγείας προειδοποιεί ότι εκατομμύρια γυναίκες δεν λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα κατά την εμμηνόπαυση
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΧΑΣΑΝ ΠΑΙΚΕΡ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ

Διεθνή / Βρετανία: «Καφκική» χαρακτηρίζει την απαγόρευση εισόδου σχολιαστής που έχει επικρίνει το Ισραήλ

Η βρετανική κυβέρνηση ακύρωσε τις ταξιδιωτικές άδειες του Τσενκ Ουιγκούρ και του Χασάν Πάικερ, με τους δύο σχολιαστές να καταγγέλλουν φίμωση της κριτικής προς το Ισραήλ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
«Οι πρωταρχικοί λόγοι της τρομοκρατίας είναι η κοινωνική αδικία και η ειδωλολατρία του χρήματος» Πηγή: www.lifo.grΗ ζοφερή πραγματικότητα σε μια πρόταση.