Forbes: H Μέρκελ είναι ξανά η πιο ισχυρή γυναίκα στον πλανήτη

Forbes: H Μέρκελ είναι ξανά η πιο ισχυρή γυναίκα στον πλανήτη Facebook Twitter
EPA/MICHAEL KAPPELER
3

Στην πρώτη θέση της ετήσιας λίστας με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου που δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό Forbes, παρέμεινε για έκτη, συνεχόμενη χρονιά η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την υποψήφια για την προεδρία των ΉΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Στην εν λόγω λίστα περιλαμβάνονται οι ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη και προέρχονται από ετερόκλητους χώρους όπως η πολιτική, οι επιχειρήσεις, η τεχνολογία αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Η φετινή λίστα περιλαμβάνει 100 γυναίκες από 29 χώρες.

Το 2016 είναι μια χρονιά ρεκόρ για την Κίνα, η οποία για πρώτη φορά εκπροσωπείται στη λίστα από εννέα γυναίκες. Σε αυτές περιλαμβάνεται η Λούσυ Πενγκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, η οποία βρίσκεται στην 35η θέση της κατάταξης, την υψηλότερη ανάμεσα στις ομοεθνείς της.

Η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάργκαρετ Τσαν βρίσκεται στην 38η θέση, ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης η διευθύνουσα σύμβουλος της Kingston Securities Πολυάνα Τσου και η διευθύνουσα σύμβουλος της Great Wall Motor Γουάνγκ Φενγκγίνγκ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του BBC, η Μέρκελ καταλαμβάνει την πρώτη θέση για έκτη συνεχή χρονιά και για 11η φορά συνολικά. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Μαρίσσα Μάγιερ είναι η νεότερη στη λίστα ενώ η μεγαλύτερη σε ηλικία είναι φυσικά η 90χρονη βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ.

Η λίστα κατατάσσει τις γυναίκες βάσει της οικονομικής τους επιφάνειας, της δυναμικής τους, της παρουσίας τους στα μέσα ενημέρωσης καθώς και της επιρροής που έχουν. Σύμφωνα με το περιοδικό, αυτές οι γυναίκες ελέγχουν καθαρά έσοδα ύψους σχεδόν 1 τρισεκ. δολαρίων και επηρεάζουν περισσότερους από 3,6 δισεκ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πολιτισμός
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια