Ζελένσκι: Δεν θέλουμε να μείνουμε στην ιστορία σαν τους 300 Σπαρτιάτες

Ο Ζελένσκι καθιστός σε καρέκλα Facebook Twitter
Φωτ: Twitter @ronzheimer
0

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ η ρωσική εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη και ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων συνεχίζεται.

Μιλώντας σε δραματικούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση, λέγοντας ότι «ο χρόνος έχει σταματήσει για μας». Μάλιστα, δήλωσε: «Δεν θέλω η ιστορία να μας καταγράψει ως έναν θρύλο όπως αυτό των 300 της Σπαρτιατών. Θέλω ειρήνη». 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι έκανε έκκληση στη Δύση να του στείλει πολεμικά αεροσκάφη. «Αν δεν έχετε τη δύναμη να κλείσετε τους ουρανούς, τότε δώστε μου αεροπλάνα», είπε.
«Αν δεν υπάρχουμε πια, ο Θεός φυλάξοι, η Λετονία, η Λιθουανία, η Εσθονία θα είναι οι επόμενες», πρόσθεσε. 

Ο Ζελένσκι κάλεσε για άμεσες συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι είναι «ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο πόλεμος».

«Δεν επιτιθέμεθα στη Ρωσία και δεν σκοπεύουμε να της επιτεθούμε. Τι θέλεις από εμάς; Αφήστε τη γη μας», επισήμανε.

Αναφερόμενος στον Ρώσο ηγέτη που δέχεται τους παγκόσμιους ηγέτες σε ένα διάσημο πλέον μακρύ τραπέζι, ο Ζελένσκι είπε: «Κάτσε μαζί μου. Απλά όχι 30 μέτρα μακριά όπως με τον (Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν)».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM
Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM