Ζελένσκι: Δεν θέλουμε να μείνουμε στην ιστορία σαν τους 300 Σπαρτιάτες

Ο Ζελένσκι καθιστός σε καρέκλα Facebook Twitter
Φωτ: Twitter @ronzheimer
0

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ η ρωσική εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη και ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων συνεχίζεται.

Μιλώντας σε δραματικούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση, λέγοντας ότι «ο χρόνος έχει σταματήσει για μας». Μάλιστα, δήλωσε: «Δεν θέλω η ιστορία να μας καταγράψει ως έναν θρύλο όπως αυτό των 300 της Σπαρτιατών. Θέλω ειρήνη». 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι έκανε έκκληση στη Δύση να του στείλει πολεμικά αεροσκάφη. «Αν δεν έχετε τη δύναμη να κλείσετε τους ουρανούς, τότε δώστε μου αεροπλάνα», είπε.
«Αν δεν υπάρχουμε πια, ο Θεός φυλάξοι, η Λετονία, η Λιθουανία, η Εσθονία θα είναι οι επόμενες», πρόσθεσε. 

Ο Ζελένσκι κάλεσε για άμεσες συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι είναι «ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο πόλεμος».

«Δεν επιτιθέμεθα στη Ρωσία και δεν σκοπεύουμε να της επιτεθούμε. Τι θέλεις από εμάς; Αφήστε τη γη μας», επισήμανε.

Αναφερόμενος στον Ρώσο ηγέτη που δέχεται τους παγκόσμιους ηγέτες σε ένα διάσημο πλέον μακρύ τραπέζι, ο Ζελένσκι είπε: «Κάτσε μαζί μου. Απλά όχι 30 μέτρα μακριά όπως με τον (Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν)».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM
Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Διεθνή / Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Οι δαπάνες της βιομηχανίας κατοικιδίων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024
LIFO NEWSROOM