Ζει στο Βέλγιο, εξελέγη δήμαρχος στο Τόκιο- «Τεράστια έκπληξη»

Ζει στο Βέλγιο, εξελέγη δήμαρχος στο Τόκιο- «Τεράστια έκπληξη» Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Μια Γιαπωνέζα, η οποία ζει στο Βέλγιο, εξελέγη δήμαρχος σε περιοχή του Τόκιο, έχοντας κάνει εκστρατεία διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.  

Η Σατόκο Κισιμότο ζει στην πόλη Leuven στο Βέλγιο την τελευταία δεκαετία, με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους. Πλέον, η 47χρονη είναι δήμαρχος του Σουγκινάμι, που έχει 500.000 κατοίκους και απέχει πάνω από 5.800 μίλια από το σπίτι της. 

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν όλα συνέβαιναν διαδικτυακά, η Σατόκο συμμετείχε ιδιαίτερα σε online δημόσιες συζητήσεις που γίνονταν στην Ιαπωνία, από το Leuven», δήλωσε ο σύζυγός της, Ολιβιέ Χέντεμαν. «Έγινε πολύ δημοφιλής με τον προοδευτικό κίνημα στην Ιαπωνία και της ζήτησαν να κατέβει υποψήφια για τη δημαρχία στο Σουγκινάμι», συμπλήρωσε. Τις τελευταίες εβδομάδες η Κισιμότο βρέθηκε στην Ιαπωνία, για να συνεχίσει από κοντά την προεκλογική εκστρατεία της. 

Η Κισιμότο έζησε στην Ιαπωνία τα πρώτα 25 χρόνια της ζωής της. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Ολλανδία και αργότερα μετακόμισε στο Βέλγιο. 

Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν «τεράστια έκπληξη», δήλωσε ο Χέντεμαν, ενώ η οικογένεια ακόμη προσπαθεί να αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, επειδή ο μικρότερος γιος του ζευγαριού πηγαίνει ακόμη στο σχολείο. 

«Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν τεράστια έκπληξη. Νίκησε τον νυν συντηρητικό δήμαρχο. Προφανώς το πολιτικό μήνυμά της είχε απήχηση σε πολύ κόσμο», δήλωσε ο σύζυγός της. Η 47χρονη επικράτησε με διαφορά 200 ψήφων, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τις επικρίσεις των αντιπάλων της για το γεγονός ότι ζει στο Βέλγιο. 

Πλέον, ένα από τα ενδεχόμενα που συζητά η οικογένεια είναι να εγκατασταθεί η Κισιμότο στην Ιαπωνία και οι υπόλοιποι να την ακολουθήσουν αργότερα. «Ο μικρότερος γιος μας φοιτά ακόμη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει λίγα χρόνια μπροστά του. Οπότε η μετακόμιση στην Ιαπωνία δεν θα είναι εύκολη. Πρέπει να σκεφτούμε το θέμα», εξήγησε ο σύζυγός της. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM