Ζέβρες το έσκασαν από φάρμα στο Μέριλαντ, δεν μπορούν να τις πιάσουν- «Είναι υπερβολικά γρήγορες» (Βίντεο)

Ζέβρες το έσκασαν από φάρμα στο Μέριλαντ, δεν μπορούν να τις πιάσουν- «Είναι υπερβολικά γρήγορες» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου AP
0

Συνήθως έχουν να κάνουν με σκύλους που χάθηκαν ή με διάσωση γατών. Αυτή τη φορά όμως, οι άνθρωποι στην υπηρεσία για τα ζώα στο Μέριλαντ είναι αντιμέτωποι με μία άνευ προηγουμένου πρόκληση: να πιάσουν ζέβρες που κυκλοφορούν ελεύθερες. 

Πέντε ζέβρες το έσκασαν από μία ιδιωτική φάρμα στην κομητεία Πρινς Τζορτζ πριν από περίπου μία εβδομάδα και κυκλοφορούν ελεύθερες, αναζητώντας τροφή. Αν και η εμφάνισή τους έχει χαροποιήσει τους κατοίκους, η παρουσία τους αποτελεί πονοκέφαλο για τους υπεύθυνους. 

«Δεν μπορούμε να τις κυνηγήσουμε. Είναι υπερβολικά γρήγορες, τρέχουν, δεν μας αφήνουν να τις πλησιάσουμε», δήλωσε στο WJLA ο Ρόντνεϊ Τέιλορ, επικεφαλής της υπηρεσίας για τα ζώα στην κομητεία. 

«Στήσαμε ένα πόστο ταΐσματος και κερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους. Τρώνε εκεί κάθε μέρα, από τις 02:00 έως τις 04:00», συμπλήρωσε. 

Οι αρχές σχεδιάζουν να «εγκλωβίσουν» τα ζώα, σηκώνοντας πάνελ γύρω από το σημείο ταΐσματος, όπου θα μπορούσαν να τις ναρκώσουν προκειμένου να τις επιστρέψουν στη φάρμα. Όμως, σημείωσε ο Τέιλορ, το «μάντρωμα» αυτών των απρόβλεπτων πλασμάτων είναι μια «ευαίσθητη» επιχείρηση. 

«Αν τα τρομάξεις, απλά θα τα σπρώξεις ακόμη πιο μακριά. Και αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο, αν βγουν στον αυτοκινητόδρομο. Μπορεί να συμβούν πράγματα», συμπλήρωσε. 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι ζέβρες δεν επιτίθενται σε ανθρώπους. «Αλλά, παρακαλώ μην προσπαθήσετε να τις στριμώξετε ή να τις πιάσετε. Δεν έχουν συνηθίσει να τις πιάνουν άνθρωποι, οπότε θα κλωτσήσουν. Οι ζέβρες δαγκώνουν», τόνισε. 

Οι ζέβρες- μέλη κοπαδιού 39 ζώων που έφτασαν τον προηγούμενο μήνα στην ιδιωτική φάρμα, από τη Φλόριντα- κατάφεραν να αποδράσουν από τον περιφραγμένο χώρο όπου βρίσκονταν, πριν από περίπου μία εβδομάδα. 

Ο ιδιοκτήτης της φάρμας έχει άδεια για εξωτικά ζώα, με βάση τα αρχεία του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το WJLA, η ίδια φάρμα είχε μαϊμούδες, καγκουρό, λεμούριους και καμήλες. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM