No.1

Υπόθεση Έπσταϊν: Οι Κλίντον ζητούν να καταθέσουν δημόσια στη Βουλή

ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΞ Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο Μπιλ Κλίντον και η Χίλαρι Κλίντον ζητούν να καταθέσουν δημόσια στο Κογκρέσο για τις επαφές τους με τον Τζέφρι Επστάιν, λέγοντας ότι μια κλειστή διαδικασία δίνει χώρο στους Ρεπουμπλικανούς να εργαλειοποιήσουν το θέμα.

Η επιτροπή εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων τους έχει καλέσει για κατάθεση πίσω από κλειστές πόρτες. Στόχος της έρευνας είναι να χαρτογραφηθούν οι σχέσεις του Επστάιν με πρόσωπα ισχύος και να εξεταστεί πώς διαχειρίστηκαν οι αρχές πληροφορίες που αφορούσαν τη δράση του.

Δημοκρατικοί καταγγέλλουν ότι η διαδικασία χρησιμοποιείται ως όπλο κατά πολιτικών αντιπάλων του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όχι ως ουσιαστικός κοινοβουλευτικός έλεγχος. Στο ίδιο πλαίσιο υπενθυμίζουν ότι ο Τραμπ είχε για χρόνια επαφές με τον Επστάιν, αλλά δεν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην επιτροπή.

Οι Ρεπουμπλικανοί είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν σε διαδικασίες κυρώσεων αν οι δύο Κλίντον δεν εμφανιστούν. Το ζευγάρι έχει πλέον συμφωνήσει να καταθέσει, θέτει όμως ως όρο να γίνει σε ανοιχτή ακρόαση.

Η ανάρτηση του Μπιλ Κλίντον

Ο Μπιλ Κλίντον υποστήριξε ότι μια κλειστή κατάθεση ισοδυναμεί με διαδικασία που δεν εγγυάται διαφάνεια και μίλησε για «δίκη παρωδία». Με ανάρτησή του στο X ζήτησε να γίνει δημόσια ακρόαση ώστε, όπως λέει, να μην υπάρχει περιθώριο για διαρροές και επιλεκτικές αναγνώσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Χίλαρι Κλίντον. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι έχουν ήδη ενημερώσει την επιτροπή για όσα γνωρίζουν και δήλωσε ότι, αν πρόκειται να υπάρξει πολιτική σύγκρουση, αυτή πρέπει να γίνει μπροστά στις κάμερες.

Η συζήτηση αναζωπυρώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση νέου υλικού από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Το πακέτο περιλαμβάνει πάνω από 3 εκατομμύρια έγγραφα, φωτογραφίες και βίντεο που σχετίζονται με την έρευνα για τον Επστάιν, ο οποίος πέθανε το 2019 ενώ κρατούνταν, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Το όνομα του Μπιλ Κλίντον εμφανίζεται επανειλημμένα στα αρχεία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει παρουσιαστεί στοιχείο που να τον συνδέει με ποινικά αδικήματα. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι ταξίδεψε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με το αεροσκάφος του Επστάιν, στο πλαίσιο ανθρωπιστικών αποστολών που σχετίζονταν με το Clinton Foundation, αλλά έχει δηλώσει ότι δεν πήγε ποτέ στο ιδιωτικό νησί του.

Η Χίλαρι Κλίντον, που αντιμετώπισε τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, λέει ότι δεν είχε ουσιαστική σχέση με τον Επστάιν. Υποστηρίζει ότι δεν ταξίδεψε με το αεροπλάνο του και δεν επισκέφθηκε το νησί του.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM