Video από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Video από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Facebook Twitter
0

Τους 19 έφτασαν οι νεκροί από την αεροπορική επίθεση σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη Κουντούζ στου Αφγανιστάν. Την επίθεση που είναι πολύ πιθανό να έγινε από αμερικανικά αεροσκάφη χαρακτήρισε "ασυγχώρητη" και "εν δυνάμει εγκληματική", ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ρααντ Αλ Χουσέιν ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας σε βάθος. Μάλιστα ο Ύπατος Αρμοστής τόνισε ότι "εάν αναγνωρισθεί ως σκόπιμη από τη δικαιοσύνη, μία αεροπορική επιδρομή εναντίον νοσοκομείου μπορεί να συνιστά έγκλημα πολέμου". "Αυτό το περιστατικό είναι ιδιαιτέρως τραγικό, ασυγχώρητο και εν δυνάμει εγκληματικό", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στο μεταξύ, Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ δήλωσε σήμερα ότι "εξαντλητική έρευνα" διεξάγεται για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην αφγανική πόλη Κουντούζ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ότι πραγματοποιήθηκε από αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις.

Τουλάχιστον 12 μέλη του προσωπικού της οργάνωσης, τέσσερις ενήλικοι ασθενείς και τρία παιδιά έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού των Γιατρών χωρίς Σύνορα στο Twitter.

Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας διευκρίνισε ότι η έρευνα διεξάγεται "σε συνεργασία με την αφγανική κυβέρνηση" και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους αφγανούς εταίρους τους με στόχο τον τερματισμό της βίας εντός και γύρω από την πόλη Κουντούζ.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM