Τραμπ: Η Microsoft συζητά για την απόκτηση του TikTok

Τραμπ: Η Microsoft συζητά για την απόκτηση του TikTok Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Η Microsoft συζητά την απόκτηση του TikTok, στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης να αποφευχθεί η απαγόρευση της πλατφόρμας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δηλώσεις του, χθες Δευτέρα στους δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε «θα έλεγα ναι» όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν η Microsoft συζητά την απόκτηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. «Το TikTok προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, υπάρχει πολύ ενδιαφέρον για το TikTok. Μου αρέσουν οι πόλεμοι προσφορών διότι σου επιτρέπουν να πετύχεις την καλύτερη δυνατή συμφωνία», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος.

Οι τωρινές φερόμενες συζητήσεις με τη Microsoft είναι η δεύτερη φορά που η εταιρεία συζητά την απόκτηση του TikTok. Στη διάρκεια της πρώτης του θητείας στην προεδρία ο Τραμπ είχε επιδιώξει να απαγορεύσει την πλατφόρμα στις ΗΠΑ επικαλούμενος ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια. Το 2020 η Microsoft είχε παρουσιαστεί ως η βασική εταιρεία που ενδιαφερόταν για την αγορά της, όμως σύντομα οι συνομιλίες κατέρρευσαν.

Η πρόσβαση στο TikTok, το οποίο χρησιμοποιούν περίπου 170 εκατομμύρια Αμερικανοί, διακόπηκε στις ΗΠΑ για κάποιες ώρες στα μέσα Ιανουαρίου, λίγο προτού τεθεί σε ισχύ νομοθεσία που έχει υιοθετηθεί στη χώρα και η οποία απαιτεί από τη μητρική του εταιρεία, την κινεζική ByteDance, να πουλήσει την πλατφόρμα καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυτή θα απαγορευθεί στις ΗΠΑ από τις 19 Ιανουαρίου.

Αφού ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου, ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο αναβάλλει κατά 75 ημέρες την εφαρμογή της νομοθεσίας. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επισημάνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με πολλούς ανθρώπους για την εξαγορά του TikTok και πρόσθεσε ότι είναι πιθανό να υπάρξει απόφαση για το μέλλον της δημοφιλούς πλατφόρμας μέσα σε ένα μήνα. Ωστόσο, ο Τραμπ αρνήθηκε να κατονομάσει τις άλλες εταιρείες που επιδιώκουν να αποκτήσουν το TikTok, αλλά διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για «υψηλού επιπέδου εταιρείες».

Εξάλλου, ο Τραμπ έχει προτείνει η ByteDance να παραχωρήσει στις ΗΠΑ το 50% του κεφαλαίου του TikTok με αντάλλαγμα τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας. Στη συνέχεια η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να δώσει το ποσοστό αυτό σε αμερικανικά ιδιωτικά συμφέροντα. Σύμφωνα με το αμερικανικό δημόσιο ραδιόφωνο NPR, η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να σχηματίσει μια ομάδα επενδυτών γύρω από την Oracle (την εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες cloud στο TikTok) ώστε να αναλάβει τον αλγόριθμο και τα δεδομένα της πλατφόρμας, ενώ η ByteDance θα παραμείνει ως μέτοχος μειοψηφίας.

Επίσης, ο Τραμπ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο να αγοράσει το TikTok ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ αν το επιθυμεί, αν και ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως δεν έχει σχολιάσει δημοσίως το ενδεχόμενο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM