Η πρώτη συνέντευξη Τραμπ ως πρόεδρος - Οι «τρομοκράτες» μετανάστες που θα απελαθούν και το ζήτημα του TikTok

Τραμπ: «Οι εκλογές ήταν νοθευμένες» – Επίθεση σε Μπάιντεν, FEMA και Νιούσομ στην πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την ορκωμοσία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, επιλέγοντας το Fox News και τον Σον Χάνιτι ως πλατφόρμα. 

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τη συνέντευξη για να επαναλάβει τις δεσμεύσεις του για αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον προκάτοχό του, Τζο Μπάιντεν, καθώς και να θίξει ζητήματα όπως οι φυσικές καταστροφές, η FEMA, το TikTok και οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

Ο Τραμπ τόνισε ότι θα προχωρήσει σε μαζικές απελάσεις μεταναστών χωρίς έγγραφα, δηλώνοντας ότι «χιλιάδες τρομοκράτες» βρίσκονται στις ΗΠΑ λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής του Μπάιντεν. Ανακοίνωσε επίσης την υπογραφή διατάγματος για την αποστολή 1.500 επιπλέον στρατιωτών στα σύνορα με το Μεξικό, προσθέτοντας στους 2.000 στρατιώτες που ήδη βρίσκονται εκεί.

Εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, χαρακτηρίζοντάς τα «περιστατικά μικρής εμβέλειας» και δικαιολογώντας τους εισβολείς, λέγοντας ότι διαμαρτύρονταν γιατί γνώριζαν πως ήταν «νοθευμένες εκλογές». Επέκρινε επίσης τις «αδικαιολόγητα σκληρές συνθήκες φυλάκισης» των δραστών και άφησε υπονοούμενα για έρευνες εις βάρος όσων τον έβαλαν «να περάσει τέσσερα χρόνια κόλασης» μέσω ποινικών διώξεων.

Επίθεση στον Μπάιντεν

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «λυπηρή» την απόφαση του Μπάιντεν να μην δώσει προληπτικά χάρη στον εαυτό του. Όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει το Κογκρέσο να ερευνήσει τον Μπάιντεν, απάντησε: «Πιστεύω ότι θα αφήσω το Κογκρέσο να αποφασίσει».

FEMA και φυσικές καταστροφές

Ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να καταργήσει την ομοσπονδιακή υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), λέγοντας ότι «δεν έκανε τη δουλειά της τα τελευταία τέσσερα χρόνια». Πρότεινε οι πολιτείες να αναλαμβάνουν μεγαλύτερη ευθύνη για τις φυσικές καταστροφές, ενώ επέκρινε τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, για τον χειρισμό των πυρκαγιών. Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Νιούσομ ότι «κρατά νερό στη βόρεια Καλιφόρνια για να προστατεύσει ένα είδος ψαριού» και προανήγγειλε ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της πολιτείας αν δεν αλλάξει στάση.

TikTok: «Μήπως υπερβάλλουμε;»

Ο Τραμπ απέρριψε τις ανησυχίες ότι το TikTok συλλέγει δεδομένα για λογαριασμό της Κίνας. «Είναι τόσο σημαντικό για την Κίνα να κατασκοπεύει τα μικρά παιδιά που βλέπουν τρελά βίντεο;» αναρωτήθηκε, ενώ σημείωσε ότι «αν είναι να κατηγορούμε το TikTok, γιατί να μη μιλήσουμε για όλα τα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα;».

Η συνέντευξη έδωσε τον τόνο για τις πολιτικές προθέσεις του Τραμπ, με σαφείς αιχμές κατά της προηγούμενης διακυβέρνησης και προαναγγελία έντονων αλλαγών σε καίριους τομείς πολιτικής.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM