Η πρώτη συνέντευξη Τραμπ ως πρόεδρος - Οι «τρομοκράτες» μετανάστες που θα απελαθούν και το ζήτημα του TikTok

Τραμπ: «Οι εκλογές ήταν νοθευμένες» – Επίθεση σε Μπάιντεν, FEMA και Νιούσομ στην πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την ορκωμοσία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, επιλέγοντας το Fox News και τον Σον Χάνιτι ως πλατφόρμα. 

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τη συνέντευξη για να επαναλάβει τις δεσμεύσεις του για αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον προκάτοχό του, Τζο Μπάιντεν, καθώς και να θίξει ζητήματα όπως οι φυσικές καταστροφές, η FEMA, το TikTok και οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

Ο Τραμπ τόνισε ότι θα προχωρήσει σε μαζικές απελάσεις μεταναστών χωρίς έγγραφα, δηλώνοντας ότι «χιλιάδες τρομοκράτες» βρίσκονται στις ΗΠΑ λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής του Μπάιντεν. Ανακοίνωσε επίσης την υπογραφή διατάγματος για την αποστολή 1.500 επιπλέον στρατιωτών στα σύνορα με το Μεξικό, προσθέτοντας στους 2.000 στρατιώτες που ήδη βρίσκονται εκεί.

Εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, χαρακτηρίζοντάς τα «περιστατικά μικρής εμβέλειας» και δικαιολογώντας τους εισβολείς, λέγοντας ότι διαμαρτύρονταν γιατί γνώριζαν πως ήταν «νοθευμένες εκλογές». Επέκρινε επίσης τις «αδικαιολόγητα σκληρές συνθήκες φυλάκισης» των δραστών και άφησε υπονοούμενα για έρευνες εις βάρος όσων τον έβαλαν «να περάσει τέσσερα χρόνια κόλασης» μέσω ποινικών διώξεων.

Επίθεση στον Μπάιντεν

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «λυπηρή» την απόφαση του Μπάιντεν να μην δώσει προληπτικά χάρη στον εαυτό του. Όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει το Κογκρέσο να ερευνήσει τον Μπάιντεν, απάντησε: «Πιστεύω ότι θα αφήσω το Κογκρέσο να αποφασίσει».

FEMA και φυσικές καταστροφές

Ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να καταργήσει την ομοσπονδιακή υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), λέγοντας ότι «δεν έκανε τη δουλειά της τα τελευταία τέσσερα χρόνια». Πρότεινε οι πολιτείες να αναλαμβάνουν μεγαλύτερη ευθύνη για τις φυσικές καταστροφές, ενώ επέκρινε τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, για τον χειρισμό των πυρκαγιών. Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Νιούσομ ότι «κρατά νερό στη βόρεια Καλιφόρνια για να προστατεύσει ένα είδος ψαριού» και προανήγγειλε ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της πολιτείας αν δεν αλλάξει στάση.

TikTok: «Μήπως υπερβάλλουμε;»

Ο Τραμπ απέρριψε τις ανησυχίες ότι το TikTok συλλέγει δεδομένα για λογαριασμό της Κίνας. «Είναι τόσο σημαντικό για την Κίνα να κατασκοπεύει τα μικρά παιδιά που βλέπουν τρελά βίντεο;» αναρωτήθηκε, ενώ σημείωσε ότι «αν είναι να κατηγορούμε το TikTok, γιατί να μη μιλήσουμε για όλα τα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα;».

Η συνέντευξη έδωσε τον τόνο για τις πολιτικές προθέσεις του Τραμπ, με σαφείς αιχμές κατά της προηγούμενης διακυβέρνησης και προαναγγελία έντονων αλλαγών σε καίριους τομείς πολιτικής.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM